Tüzük oylamasından sonra, birde olağanüstü kongrede gerçekleşen oy sayımında da usulsüzlük yapıldığı gerçeğinin açığa çıkmasının ardından, Trabzonspor önemli isimlerinden Eski Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu HaberTS.com’da yer alan haberi doğrulayarak yorumda bulundu.

“DAHA FAZLA BEKLENMEMELİ”

Tüzük oylamasında mahkemenin verdiği karar sonrasında, Trabzonspor yönetiminin karara saygı gösterip olağan kongrenin seçimli olarak gerçekleşeceğinin duyurusunu yapmalı. Aralık ayında seçim yapılması gerektiğinin, yani kongrede yapılan tüzük tadilatı maddesi değişikliğinin geçersiz olduğunun ispatı mahkeme kararıyla beraber netlik kazandı.

“DİVAN BAŞKANLIĞI UYARILARIMIZI DİKKATE ALMADI”

Uzunca bir süredir Trabzonspor Divan Başkanlığı ile ilgili yaptığımız uyarı, tenkit ve ikazların ne kadar doğru olduğunu ve ne kadar haklı olduğumuzu mahkeme sonucu gösterdi.

Seçimli genel kurulun ilk günü seçilecek yönetimin görev süresini 2,5 yıla çıkaran tüzük değişikliği maddesi için yapılan usulsüz oylama için dernekler masası müdürü telefonla kulübün divan başkanını 3,4 kez arayarak uyarıyor. ” Yaptığınız iş yasal değil, sayım şekliniz yanlış,  sayım sonucunu değerlendirmeniz yanlış, sayımı kongre divanı değil, sandık kurulu yapar” der. ”Biri mahkemeye müracaat ederse bunlar iptal edilir” diye de uyarmasına rağmen, kongreyi perde arkasından yürüten, kulübün divan başkanından aldığı cevap enteresandır….” Kim Trabzonspor’un kongresini iptal etmeye cesaret edebilir ki”. 

Bugün yaşanan sıkıntıların, kulübün başına örülen çorabın sorumlusu Trabzonspor Divan Kurulu’dur. Bunun adı kusur, kabahat değil, başka bir şey olmalı…

Konuyla alakalı dün yaptığınız o haber;