3 Temmuz şike sürecinden sonra düzenlenen "Temiz Futbol Eylemleri" ile adını Trabzonspor taraftarına duyuran Yavuz Saltık, Genel Kurul'da yaptığı konuşmalar ile yine gündeme oturdu.

Trabzonsporlu Gençler taraftar grubu başkanı Mehmet Fındıkçı söz hakkı alarak, Trabzonspor taraftarlarını tribüne davet etti. Fındıkçı, söz hakkı aldığı sırada Yavuz Saltık'a "bizi Temiz futbol eylemcileri adı altında bir oluşum, olaylı Fenerbahçe maçı sonrasında başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu'nu havaalanında karşılamaya gittiğimizde, Fenerbahçe'ye küfür ettiğimiz gerekçesiyle mahkemeye verdi. Bu sen misin?" şeklinde soru yöneltti. Fındıkçı yaptığı konuşma boyunca salondan büyük alkış aldı.

Buna karşılık söz hakkı alan Saltık, kendisi hakkında söylenen iddiaları yalanladı. Buna rağmen Yavuz Saltık'a karşı salonda "sahtekar Yavuz" sesleri yükseldi.

Kendisine karşı büyük tepkinin oluştuğu Genel Kurul'da jandarmadan destek isteyerek salondan ayrılan Saltık, " Tehdit ve hakaretler üzerine salondan jandarma koruması ile ayrıldım. Şike sürecinde Fenerbahçeliler bile bize bu kadar saldırmadı." şeklinde konuştu.