Kulüpler Birliği ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasındaki sonucu merakla beklenen toplantı sona erdi. Riva'da saat 15.00'te başlayan ve TFF Başkanı Nihat Özdemir'in yurt dışında olduğu için katılamadığı zirve yaklaşık 4 saat sürdü. 

Ağaoğlu, Koç ve Yardımcı konuştu

Görüşmenin ardından Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Başkan Yardımcısı Ali Koç ve TFF Başkanvekili Servet Yardımcı basının karşısına çıktı. Burada yapılan kısa açıklamada olumlu mesajlar verildi. 

Hakemlerle ilgili sıkıntılar anlatıldı

Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Türk futbolunun kronikleşmiş sorunu haline gelen MHK kararları, gözlemci ve atamalarla ilgili sıkıntıları federasyonla konuştuk. TFF ile aynı düşünce yapısına sahip olmamız bizi umutlandırıyor. Ortak bir şekilde çalışmalar devam edecek" dedi.

'Metin Tokat'ın istifasıyla alakamız yok'

MHK'de Metin Tokat'ın istifası ile ilgili soruyu yanıtlayan Ağaoğlu, "Metin Tokat'ın istifası bizimle alakalı değil. TFF'nin kendi içindeki durumla alakalı. Şahısları değil, sistemi görüşüyoruz. Bizim burada sıkıntımız kişilerle değil, sistemdeki sorunlarla alakalı. Daha önce de söylemiştik. Bu toplantıda şu hakem, bu hakem gibi konular asla konuşulmadı" cevabını verdi. 

Ortak çalışma grubu oluşturuldu

Toplantının olumlu geçtiğini söyleyen TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı da "Federasyon olarak hakemlerle ilgili bu serzenişlere kayıtsız kalmayacağımızı değerli başkanlarımıza ilettik. Ortak çalışma grubu oluşturduk." açıklamasında bulundu.

Kulüpler TFF'den ne istiyor?

Bilindiği gibi Süper Lig kulüpleri, hakemlik müessesesinde köklü bir değişime gidilmesini istiyor. Şeffaflığın esas alınacağı yeni düzende hakemlerin göreve ilk başladığı andan itibaren akraba ilişkileri, yeterlilikleri takip edilecek. Uygulama hayata geçerse hakem seçme kriterleri değiştirilecek. Ayrıca MHK'nin yapısı, İl Hakem Kurulları, Bölge Hakem Kurulları gibi organlarda da köklü değişim olacak.

Hakem performansları kamuoyuyla paylaşılsın talebi

Ayrıca hakemlerin eğitim ve maaş gibi giderleri Kulüpler Birliği tarafından karşılanacak ve bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu ile yetki paylaşımı yapılacak. Ayrıca hakemlerin maç performansları MHK'nin bünyesinde gizli olarak tutulmayacak ve o hafta kamuoyuna nedenleriyle birlikte açıklanacak.

Editör: TE Bilişim