Trabzonspor maça uzun aradan sonra ideale yakın bir ilk 11'le başladı. Önde Ekuban Abdülkadir Nwakaeme ve Afobe hücum elemanlarından sadece Ekuban karakter koyabildi. Abdülkadir her pozisyonda düşerken atakların başlamadan sonlanmasına sebep oldu. 
Orta ikilide Abdülkadir Parmak ve Baker defansın içine gömülünce Erzurumspor her atağı Trabzonspor yarıalanında geçti. Erzurumspor ortaalanı hep kolaylıkla adeta yürüyerek geçti. İlk yarıda iki takımda ortasahaları kolay geçti. Trabzonspor topu ayağında tutamadığı gibi kalesinde de çok fazla şut gördü. 

İkinci yarıda maç tek taraflı bir hal aldı. Oyundan düşen Trabzonspor karşısında birçok atak geliştiren Erzurumspor biraz etkili ayaklara sahip olabilse skoru lehine çevirebilirdi. Erzurumspor'un birçok atağında Vitor Hugo adeta tek başına savaştı. Birçok pozisyonda şut engelleyen Vitor kalitesini gösterdi. Uğurcan'ın birçok hatasını da kapattı.

Trabzonspor bu şekilde  ilk devreyi en az hasarla atlatmalı ve yetersiz oyuncuları göndermelidir. Marlon, Flavio bu haliyle yetersiz oyuncular. Afobe'de bu ortasahayla etkisiz ve kötü oynuyor. Sezon başında yapılan transferlerden Vitor dışında tutanı yok. Umarız Baker biraz daha etkili olarak kullanılabilir. Bu ortasahayla Baker'ın defansif katkı vermesini beklemek yanlış olur. Nwakaeme de günün kötülerindendi. Hiç insiyatif almadığı gibi defansa da yardım etmedi.

Maçın adamı: Vitor Hugo