Almanya Bundesliga'da şampiyonluk mücadelesi veren Leipzig, sezon başında büyük umutlarla Alexander Sörloth'u transfer etmişti. Alman ekibi, bonservisi Crystal Palace'ta olan ve satın alma opsiyonu Trabzonspor'da olan Norveçli golcü için 20 milyon euro ödemişti.

23 MAÇTA SADECE 2 GOLÜ VAR
Trabzonspor kariyerinde oynadığı 49 maçta 33 gol, 11 asiste imza atan Sörloth, Bundesliga'da ise performansıyla eleştirilmeye devam ediyor.

25 yaşındaki golcü oyuncu Leipzig formasıyla bu sezon çıktığı 23 maçta yalnızca 2 gol atabildi. Sörloth bu gollerden birini Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Başakşehir maçında diğerini ise ligdeki Borussia Dortmund mücadelesinde kaydetti.

SORLOTH İLK HEDEF DEĞİLMİŞ
Leipzig teknik direktörü Julian Nagelsmann, Alman basınına verdiği röportajda Sörloth transferinin ilk hedefleri olmadığını itiraf etti.

OSIMHEN ÇOK PAHALIYDI
Nagelsmann, "Lille'in golcüsü Victor Osimhen'le ilgilenmiştik. Ancak finansal sebepler nedeniyle bu transferi gerçekleştiremedik. Sahip olduğumuz bir mali çerçeve var. Size golü garanti eden birçok forvetin fiyatı 50 milyon Euro'nun üzerinde. Dürüst olmak gerekirse bu fiyat bizim için çok fazla" ifadelerini kullandı.

SORLOTH AÇIKLAMASI

Sörloth hakkında da konuşan Alman teknik adam, "Alex, Trabzonspor'da golleriyle güvenilir bir performans sergiledi. Bizimle de aynı seviyeye gelmesi için çalışıyoruz" dedi.

Julian Nagelsmann'ın istediği Victor Osimhen sezon başında Lille'den Napoli'ye 70 milyon euro karşılığında transfer olmuştu. (Sabah)

Editör: TE Bilişim