UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında temsilcimiz Trabzonspor, Yunanistan ekibi AEK ile deplasmanda karşılaştı.

Karşılaşmada geriye düşen Trabzonspor, mücadeleyi 3-1 kazandı ve rövanş öncesinde avantajlı bir skor aldı. Ayrıca bordo-mavililer, Avrupa arenalarında 50. galibiyetini elde etti. AEK'nın golünü 4. dakikada Marko Livaja kaydetti. Trabzonspor'un golleri 28, 44 ve 70. dakikada Caleb Ekuban'dan geldi.

Jose Sosa, 24. dakikada penaltıda direğe takıldı. Maçın ardından Trabzonspor’un 3 golünü atan Ekuban, “Bizim için çok önemli sonuçtu. Geri döndük maç içinde. 2. maçla beraber turu geçmeyi istiyoruz.  

Bizim için erken gol yemek sürpriz oldu, futbol böyle bir oyun. Hızlı bir atakta, birden beklemediğiniz bir şeyle karşılaşabiliyorsunuz. Önemli olan geri dönmekti.  Kaçanları konuşmasak bile belki daha iyi.. Önemli olan kazanmaktı bugün kazandık” dedi.  

Attığı 3 golü anlatması istenilen Ekuban, “Topun 3 defa kaleden içeri girdiğinizde harika duygu. Maestro’ya ve Abdüş’e teşekkür etmem gerekiyor. Harika bir duygu” ifadelerini kullandı.  Zaman zaman forvette ve kenarda oynaması ile ilgili olarak ise Ekuban, "Nerede oynadığım önemli değil. Özellikle gol atıyorsanız nerede oynadığınız hatırlanmaz. Hocamıza teşekkür etmem lazım. Bana bu şansı verdiği için” diye konuştu.