Trabzonpor’da Mustafa Akçay’ın istafası ile takımın Teknik Sorumlusu olarak başa getirilen Hami Mandıralı bugün Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde basın ile bir araya geldi.

Bugün saat 11:00’da yapılan idman öncesinde saat 10:30’da  basın toplantısı ile sorulara yanıt veren Hami Mandıralı’nın burada takımın son durumu ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Hamı Mandıralı'nın açıklamalarından satır başları;

ARZU ETTİĞİMİZ YERDE DEĞİLİZ

"Güzel şeylere imza attık. Takımda bunu gösteren futbolcular. Güzel futbol zaman zaman galibiyetler zaman zaman beraberlikler bunları ortaya koymaya çalıştık. Güzel şeyler yaptığımızı düşünüyorum. En son maçta ki pozisyon zenginliği ama gelmeyen galibiyet bizi üzüyor. Bunları çalışarak gidereceğiz. Takımımızın arkadaşlarımızın saha içnde neler yapabilecğini yapmak için nelerle mücadele ettiğini hepimiz biliyoruz. İçimizde ki futbol ruhu felsefesi aşkını onlara aktarmaya çalışıyoruz.
Arzu ettiğimiz yerde değiliz Olmak için uğraş veriyoruz. Hiçbir teknik adamın elinde sihirli değnek yok. Bu değneği harekete geçirecek olan sahada ki oyuncu arkadaşlarımızı. Onların futbol aşkı teknik adamları bir yere taşımıştır."

MALOUDA HAKKINDA AÇIKLAMA

"Malouda bizim değerli marka olmuş oyuncumuz. Fakat marka olmak kimlik olmak farklı şeylerle bareaberinde getirir. Saha performansının iyi olması lazım. Gelecek nesile örnek teşkil etmesi lazım. Malouda’nın zaman zaman bize iyi maçlar çıkardı. Sakatlık yaşadı. Sakatlık sonrası dönüşünde ondan beklediğimiz performansı alamadık. Ama almayacağımız anlamına gelmez. Hiçbir ön yargım yok. Malouda’dan performans bekleyeceğiz. Hem performans hem de kişilik olarak daha fazla katkı sağlamalı. Örnek olmalı. Ondan onu bekliyoruz. Çalışırsa bizim istediklerimizi yaparsa biz ona görev vermekten kaçınmayız."

"TRABZONSPOR'DA KALMAK İSTERİM"

"Öncelikle kalmak isterim. Trabzonspor önemli teknik adamlar yetiştirdi. 11 sene üzerinde kulübüme geldim. Eğer benle çalışmak isterlerse ben tüm kalbim ve yüreğimle burada olmak isterim. Ama sadece şuan ki geçiş sürecinde beraberiz. Ondan sonra ne olacak bilmiyorum. Kal derseler kalır ve en iyisini yapmak isterim. O teknik adamlardan sonra bende isim olarak burada anılmak isterim. Uan ki süreci konuşuyoruz, başkan v yönetimle. Yarın ne olacak bilmiyorum. Ben kalmak istiyorum. Güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum. Kendi futbol felsefem ve anlayışım bunları söyletiyor bana. Gelecek sene ne olacak beraber göreceğiz."

"HER MAÇ DİK OYNAMALIYIZ"

"Oyuncu kadromuz aynı. Biz göreve başladıktan sonra farklı hamleler yapıyoruz. Ama aynı oyuncularla hamleler yapıyoruz. Onu söyledim. Dik oynayacağız diye. Her maç dik oynanmaz. Bir şey yaymak lazım. Bir enerji yaymak lazım. Bunu düşünerek Dik oynayacağız mesajını verdim. Kasımpaşa maçında da benim anlayışıma göre oynadık. Sonuç alamadık. Bir de gol bölgelerinde başarılı olursa daha iyi olacak. Aynı oyuncularla sahne almaya devam ediyoruz."

"MALOUDA EKONOMİK SIKINTI ÇIKARMAZ"

"Ekonomik olarak şunu söyleyeyim. Malouda gibi oyuncuların ekonomik sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum. Ben sadece performans olarak bakarak böyle bir karar aldım. Malouda bizle çalışacak takımın parçası olacak biz de ona görev vereceğiz. Malouda çalışıyor. Ama iyi giden şeyi de değiştirmemek lazım. Takımımız iyi oynadı. İsim olmanız iyi giden şeyleri değiştirdiniz anlamına gelmez. Ekonomik problemleri varsa bizle değil yönetimsel açıdan değiştirmesi lazım."

"GÜZEL TEPKİLER ALIYORUM"

"Ben yeni başladım. Trabzon’un en alt kademesinden bu duruma geldim. Bana kimlik kazandıran Trabzonspor’da çalışmak korkutmuyor. Aksine cesaretlendiriyor. Öyle güzel tepkiler var ki bunlar biz güçlendiriyor. Yeter ki bizi yönetenler bize o gücü versin."

"OYUNCULARIN İYİLEŞTİRME İSTEĞİNE KARŞIYIM"

"Bunlar hep gündeme düşen sözler. Ben hep şuna inanırım. Bir oyuncu kulübüyle anlaşır sezon içerisinde performans sergiler ona göre de anlaşmak için yönetim ile masaya oturur. Onun dışında konuşulan parasal olaylar bana göre yanlış. Hele ki lig oynanırken yapılan iyileştirme bana göre yanlış. Benim için futbolcunun para konuşacağı nokta transfer sezonudur."

"OYNAMADIKLARI ZAMAN SIZLANIYORLAR"

"Yabancı oyuncularımızı sezon sonu hepsi bırakalım gitsin diye böyle bir şey söylemedim. Bu tür oyuncularımız benim için kıymetli değerli. Performans olarak memnuniyetsizliğimiz var. Ama bunu düzeltecek olan kendileri. Biz görev veriyoruz. Sızlanıyorlar oynamadıkları zaman. Verdiğimiz zaman onlardan performans bekliyoruz. Formayı hoca vermiyor oyuncu alıyor. Performanslarından memnun değilim. Kalırsak eğer görevimiz devam ederse alınacak oyuncular hakkında ekibimizle isimler üzerinde çalışıyoruz. Öyle isimler var aklımızda. O kaldıktan sonra yapılacak bir şey."

KASIMPAŞA MAÇINDA NELER OLDU?

"Belki de sezonun en iyi maçını oynadık. Uzun zamandır yenemediğimiz takım Sivas. Belki sıkıntıları olan bir takımdı Sivas. Taraftarları camiaları açısından. O anlamlı galibiyet bizi çok mutlu etti. 3 oyuncumuz o maçta Kasımpaşa maçında sahada yoktu. Henrique, Özer ve Bourceanu…  Henrique’nin darbe aldığı adalesinde yer vardı. Orası nüksetti tekrar. Hepinizin bildiği üzere çocuğu oldu. O açıdan değerlendirip ona izin verdik. Hem çocuğunu görsün hem de tedavisini yapsın diye. Bu 3 oyuncunun olmaması bizi etkiledi ama oynayan oyuncularımız pozisyon zenginliği açısından en fazla pozisyona girdiğimiz maçtı. Ama golü atamadık. "

"BU KADRO BAŞARILAMAYACAKLARI BAŞARDI"

"Eski ile yeniyi yan yana koyduğunuzda arada uçurum oluyor. Biz şu anı kurtarma adına.. Bu oyuncu kadrosunu biz oluşturmadık. Bu kadro başarılamayacak bir şeyi başardı. Avrupa Kupalarında müthiş bir performans sergiledi. Bu takımı ayağa kaldıracak olan oyuncu gurubudur. Dönem dönem kadro zaafı. Bizim kurmadığımız kadronun toplandığı grup. Ama iyi oyuncuları bir araya getirmek kolay değil. Maliyet isteyen bir şey. Bunun için çok çok oturup planlı çalışmalar yapmak lazım. Trabzonspor her zaman yarışmaı takım. Asla alt tarafta bir takım olmadı. Biz görevimize devam edersek daha farkıl daha güçlü bir Trabzonpor ortaya koyacağımızı düşünüyorum. Çalışmaları yapmaya başladık."

"KURSA GİDER LİSANS ALIRIM"

"Biz takımı bir hafta hazırlıyoruz. Fenerbahçe bizim ciddi rakibimiz. Biz ekip olarak. Bizim dışımızda Belki yakın zamanda kursa gidip lisans alırım. Takımı siz hazırlıyorsunuz maç sonrası taraftarımızz sizin duygularınızı örenmek istiyor. Cemil ağabeyi aldık onla idare ediyoruz. İnşallah en kası zamanda çözeriz."