Trabzonspor'da devre arası çalışmaları devam ederken, transfer konusunda da adımlar atılmak isteniyor. Özellikle savunmanın sol tarafında Emmanuel Mas'ın ayrılmasıyla bir boşluk doğdu.

Ancak Antalya kampında teknik heyetin takım içinden çözümleri de dikkat çekti. Mustafa Akbaş, Rıza Çalımbay'ın sol bekte denediği isimlerin başında geldi.

Özellikle antrenmanlar haricinde Luftetari maçında da Akbaş'ı sol bekte deneyen teknik heyet, olumlu bir izlenim edindi.

Öte yandan, göreve geldiğinden bu yana bordo-mavili teknik ekip, hem profesyonelliği ve çalışkanlığı hem de çok yönlü olması nedeniyle 27 yaşındaki futbolcuya tam not veriyor. Her iki ayağını da kullanabilen Mustafa Akbaş'ın pas oyununda ve hava toplarında da avantajı olduğu kaydediliyor. Kamp boyunca pozitif bir görüntü çizen tecrübeli isim, Ersun Yanal döneminde olduğu gibi Rıza Çalımbay döneminde de sol stoper ve sol bek olarak kullanılacak.

Sezonun ikinci yarısında zirve yarışını takip etmek isteyen Trabzonspor'da özellikle savunma hattında geniş rotasyon önem taşıyor. Mustafa Akbaş'ın takım içindeki disiplinli tavrı ile çok yönlü yapısı da Çalımbay'ın elini güçlendiriyor.