Trabzonspor’un sol beki Emmanuel Mas, Arjantin’de yayın yapan Kanal 8 televizyonundaki Habla San Juan isimli programa Skype ile bağlandı. 28 yaşındaki futbolcu, kentteki yaşamı ve bordo-mavili ekiple ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Deneyimli futbolcu, hem takım içinde hem de kentteki yaşantısında tercümanın yetişemediği yerlerde vücut dilinden faydalandığını belirtti. Mas, “Benim İngilizcem pek iyi değil. Takımdaki arkadaşlarım da vatandaşlar da genelde Türkçe konuşuyor. Markete gittiğimde her şey Türkçe yazıyor. İşaretlerle anlaşıyoruz” dedi. 
Arjantinli futbolcu şöyle devam etti: “Trabzon, kent ile takımın iyi bütünleştiği bir yer. Şehir futbol için yaşıyor dolayısıyla insanlar bize çok yardımcı oluyor. Ben zamanımı vatandaşım Sosa ile geçiriyorum. Takımda birçok farklı milletten insan var. Joao Pereira ile de iyi anlaşıyorum, çünkü İspanyolcası çok iyi.”
 
Arjantin’de gerçekleşen teknik adam değişikliğinin ardından milli takımdan kesilen ancak geçen sezon Tangocuların formasını giyen bordo-mavili futbolcu bu konu hakkında da, “Herkes bana Messi’nin nasıl bir insan olduğunu soruyor. Messi gayet normal bir insan. Herkesle konuşur, mütevazıdır, herkese saygı gösterir. Milli takım forması giymek kadar Messi ile birlikte oynamak da benim için bir rüyanın gerçeğe dönüşmesiydi” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim