İlk maçta 2 Pazar akşamı da 1 gol atarak Galatasaray'ın şampiyonluk yarışında büyük yara almasına neden olan Carl Medjani'nin sezon başında Beşiktaş'ın kapısından döndüğü ortaya çıktı. Cezayirli oyuncunun menajeri Franjo Vrankovic'in Fransız ortağı Antoine Maurice tarafından Medjani'nin sezon başında Rio Mavuba’nın yanı sıra, Christian Atsu, Aly Cissokho, Wallace ile birlikte siyah-beyazlı takıma teklif edildiği ortaya çıktı.

Fransız menajer Maurice'in son dönemde de İstanbul'da olduğu ve Atsu ve Wallace ile birlikte Lille ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 31 yaşındaki Mavuba'yı yeniden siyah-beyazlılara teklif ettiği bildirildi. Mavuba'ya sezon başında hayır diyen Beşiktaş'ın bonservisi elinde olan Medjani konusunda düşünmek için zaman istediği fakat o dönemde araya giren Vahid Halilhodzic'in Cezayir Milli Takımı'ndan eski öğrencisini Trabzon'a gelmeye ikna ettiği ortaya çıktı.

Kariyer rekoru Öte yandan Galatasaray'a attığı golle ligdeki gol sayısını 5'e çıkaran Carl Medjani kariyerinin en golcü sezonunu yaşıyor. Daha önce Ajaccio forması giyerken, 2010 ve 2011 sezonlarında 2'şer golle sezonu tamamlayan Medjani, bu sezon ise şu ana kadar ligde 5, kupada ise 1 gol attı. Trabzonspor'a gelene kadar 12 sezonda lig, Avrupa ve kupa maçlarında 10 gol atan Medjani, bordo-mavili forma altında ise daha şimdiden 6 gole ulaştı.