Trabzonspor eski Yönetim Kurulu Üyesi M.Caglar Bozoglu, Abdülkadir Ömür’ün sakatlığı sonrası olayın talihsizlik olarak değerlendirilip üzerinin kapatılmaması gerektiğini söyledi. Bozoğlu, hakemlerin bu tür pozisyonlara maruz kalan oyuncuları koruması gerektiğini belirterek, “Abdulkadir kardeşimize yapılan hareket topa yapılıyor diye konuşulsa da, maalesef ki bu hareketi yapan oyuncunun böyle bir hareketin çok ta riskli ve sakatlamaya elverişli bir hareket olduğunu bilmesi gerekir. Basiretli bir futbolcunun böyle riskli bir hareketi bilerek ve isteyerek yapmasının bedeli sarı kart değildir. Kırmızı kart ve uygun görülecek haftalarca ceza alması olmalıdır. Bu kendisinde yapılsaydı aynı duyarlılığı duyarlılığı gösterdim. Futbol oyununda bu ilkeli ve adil kararlar alınmadığı sürece, Abdulkadir gibi Türk futbolunun göz bebeği daha niceleri bu talihsiz durumlarla  karşılaşmasına ışık tutulmuş olacaktır” dedi.

Bozoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Futbol  kurallarında bu hareketi kasıtsız diye nitelendirip bu riskli hareketleri hoş gören kuralın olup olmadığını bilmiyorum bunu güncel kuralları bilen arkadaşların değerlendirmesi daha doğru olur . Eğer bu riskli hareketleri ve ihmalleri koruyan bir kural yok ise, gelecekte gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyorum inşallah. Bu konunun üzerinde durmamın sebebi geçmişteki maçlardan izlenimlerim. İzlenimlerim şu ki: Ömür’e yapılan bu faullerin bir çoğunu gördük ve şahit olduk. Bu hiç adil değil, biz futbolcumuzu nasıl koruyacağız. Buna kafa yormak lazım diye düşünüyorum. Önceki maçları bir göz önüne getirirsek teknik kabiliyetiyle başa çıkamayan ligin diğer oyuncuları Ömür’ün üzerine faul yaparak baskı kuruyorlar. Bundan da imtina hiç etmiyorlar. Birçok kez bu yüzden sakatlandı.”

Bu sakatlık anını sarı kart ile geçiştiren hakem ekibinin de sorumlu olduğunu vurgulayan Bozoğlu, “Hakemin bu hareketi sadece sarı kartla geçiştirip, buna göz yuman var hakemlerinin de sorumlu olduğunun bilinmesi gerekiyor. Bu kararın bedelini ödemelidirler. Şayet böyle riskli hareketlere karşı futbolcuları koruyan bir kural yoksa ki bu kabul edilemez, sadece Trabzonspor futbolcuları özelinde değil tüm futbolcuları korumak adına bu kuralın getirilmesine yönelik ilgili kurum ve kuruluşlar kafa yormalı, gerekli olacak üstün mücadeleyi vermeli diye düşünüyorum. Futbolcuyu korumak, daha güvenli bir futbol oyunu sağlamak ve daha üretken ve futbol seyri çok daha zevkli bir oyun olacağına canı gönülden inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bozoğlu, Abdülkadir Ömür için geçmiş olsun mesajı yayınlayan tüm kulüplere ve oyunculara, spor adamlarına teşekkür edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim