Trabzonspor eski başkanı Muharrem Usta, TRTSPOR'da yayınlanan Gündem Futbol programına bağlanarak, Trabzonspor'un kendisini mahkemeye vermesiyle ilgili olarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İŞİN PERDE ARKASI!

Usta,”Aslında mesele Trabzonspor meselesi değil. Şuan yönetimdeki bir grubun, benle ve arkadaşlarıma karşı besledikleri husumeti, Trabzonspor üzerinden hesap görme platformuna taşımaları. İşin arka planı gerçekten bu. Üzücü çünkü, elinizde Trabzonspor gibi etkileyici bir mecra olduğunda onu kullanarak, onun arkasına saklanarak, onu siper yaparak saldırıya geçmek ve gerçekten bireysel hesabınız adına bunu yapmak çok ama çok ağır ve çok kötü.” Dedi.

SADRİ ŞENER’E AÇILAN DAVANIN ÇEKİLMESİNİ KİM İSTEDİ?

Usta, Sadri Şener döneminde tespit edilen usulsüzlük üzerine açılan davanın geri çekilmesiyle alakalı olarak da konuşurken,”Ben yönetime geldiğimde, Sadri Şener’e daha önceki yönetimin açmış olduğu bir dava vardı. Bugün Trabzonspor yönetiminde olan, Mehmet Yiğit Alp ve arkadaşları masada bir önceki açılan başkana açılan davayı geri çekmemiz gerektiğini söylediklerinde bende şunu söylemiştim, ”Trabzonspor gibi bir kurumda bir başkanın mahkemeye verilmesi hiç yakışık almaz, doğru da değildir” ve davayı geri çekmiştik.” Dedi.

10 MİLYONLARCA DOLAR 100 MİLYONLARCA LİRA

Usta, ”Şimdi bugüne bakıyorum. İçerdeki bir grup, gerçekten şahsi amaçları uğruna olağanüstü bir savaşa girmişler benimle. Ben bu savaşın hiçbir yerinde olmak istemem. 10 milyonlarca dolar 100 milyonlarca lira vermiş olan bir yönetime dönüp arkadan ekonomik konularla ilgili laf etmek herkesin harcı değil. Bu gerçekten çok ayıp utanılacak bir durum.” Dedi.

MUHARREM USTA MEYDAN OKUDU

Muharem Usta sözlerini şu şekilde noktaladı;

 Üstelik Türkiye’de bin, iki bin tane yeminli mali müşavir şirketlerinden birine ısmarlama bir raporla siz şunları yaptınız zarar şudur hadi buyurun diye bir rapor çıkardılar. Bende açıklama yaptım. Zerresine inanmam ısmarlama raporun. Ama ben kimseyi de konuşturmam. Ne olacak hadi buyurun. Kulübüme şu kadar da destek olacağım diye. Bu nasıl bir hırs ki, yok yetmez seni biz mahkemeye vereceğiz. Açıklama yaptım. Hadi verin. Siz başlattınız bu kavgayı. Madem mahkeme, o zaman mahkeme ne karar verirse günün sonunda, herkes onun hesabını verir. Eğer şeffaflık adına, eğer adalet adına, eğer insanlık adına, eğer onurlu bir harekette bulunmak isteyen bir Trabzonspor yönetimi varsa, Türkiye’de bağımsız denetçi kuruluşlar var. Tüm dünyanın tasvip ettiği big four dediğimiz 4 büyükler. Hodri meydan, hadi 10 yılını Trabzonspor’un araştıralım. Bu kulüpte kimin ne yaptığını hep beraber görelim. Maliyetini de ben üstleniyorum. Hadi hodri meydan

Editör: TE Bilişim