Mustafa Akçay, dış sahada alınan kötü sonuçlar için, “Buna fobi demek doğru olmaz. Puan kaybettiğimiz maçlarda kırılma anlarını inceleyelim. Uzağa gitmeye de gerek yok. Galatasaray maçında biz kaçırdık, hemen ardından kalemizde golü gördük” ifadelerini kullandı. Bordo-Mavililer’in teknik patronu, ligdeki kötü dış saha karnesiyle ilgili olarak yakın çevresine dert yandı. Mustafa Akçay’ın, deplasmandaki kötü tablo için, “Buna fobi ya da çekingenlik demek doğru olmaz. Bunu şöyle tanımlamak daha doğru; deplasmanda konsantrasyon problemi yaşıyoruz. Kaybettiğimiz puanlara baktığımızda kırılma anlarına odaklanıyor iş aslında. Daha gerilere gitmeye gerek yok, Galatasaray mücadelesi bile böyle oldu. Biz yakaladığımız golü atsak oyun bambaşka yere gidecek, olmuyor, dönüşte gol yiyoruz” ifadelerini kullandığı öğrenildi.


‘Çalışarak aşacağız’

Mustafa Akçay, yaşanan sıkıntıları çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını da belirtti. Akçay, “Yaşanan sorunları tabi ki çalışarak, konuşarak aşmaya çalışacağız. Fakat yorulan oyuncu sayısı yüksek bir takımız. Baktığınız zaman alternatifi az oyunculardan dolayı bazı arkadaşlarımızı çok oynatmak zorunda kaldık. Sistemsel, yani teknik kadro olarak ceza alanı etkinliklerimizi artırmamız gerektiği kesin” dediği kaydedildi.

‘Hayal kurmuyoruz’

Başarılı teknik adam, son olarak transferle ilgili açıklamalarda bulundu. Mustafa Akçay, kulübün içinde bulunduğu ekonomik şartların farkında olduklarını söyleyerek, “Bu nedenle transfer beklentimizi en alt düzeyde tutuyoruz. Hayal kurmadan önümüze bakmamız lazım. Bu yapıyı geliştirmenin yollarını arayacağız” diye konuştu.