Trabzonspor ile Rizespor arasında son yıllarda zirve yapan gerginlik iki şehir arasında çok tatsız görüntülere sebep oluyordu.

Trabzonspor’un Rizespor deplasmanı öncesinde herkes çıkması muhtemel olaylar üzerine yoğunlaşırken, iki komşu şehrin düşmanlığından prim yapanlar adeta büyük şok yaşadı.

Rize ile Trabzon arasında akrabalık bağlarına dikkat çeken TFF’nin Trabzonlu yöneticisi Mustafa Hacıkerimoğlu, iki şehrin arasında yaşanan gerginliğin son bulması adına karşılaşma öncesinde önemli adımlar attı.

Mustafa Hacıkerimoğlu karşılaşmanın sona ermesinin ardından HaberTS.com’a konuşurken şu ifadeleri kullandı;

“İki şehir arasında yaşanan gerginlik herkes gibi bizleri de rahatsız ediyordu. Bu gerginliğin sona ermesi adına Rizeli ve Trabzonlu iş adamları ile görüştük. Öncelikle Rizesporlu ve Trabzonsporlu yöneticiler ile görüştük. İstanbul’da ve Ankara’da yaşayan Trabzonlu ve Rizeli iş adamları ile görüştük. Herkes tatsızlığın son bulması adına önemli adımlar attı. 3. rauntta da her iki kulübün taraftar temsilcileri ile görüştük. Herkesin görüşünün ortak olması bizleri sevindirdi. Rizespor Trabzonspor maçını izlerken iki şehir arasında oluşan gerginliğin bir maçta çözülemeyecek boyutlara geldiğini de gördük. Karşılaşma öncesinde verilen mesajlar, alınan kararlar sonrasında halen daha iki şehrin arasını açmaya çalışanların tespit edilmesi için de çalışma başlatıldı. Trabzonsporlu taraftarlar arasında sayısı az sayıda da olsa, Trabzonluların komşuluk, insanı ve ahlak anlayışına yakışmayacak davranışlarda bulunması rahatsızlık vericiydi. Tabi ki bu kişileri tespit edilecek ve Trabzon’a zarar verdikleri için Trabzonlular gereğini yaparak kendilerini dışlayacaktır. Her kim Trabzonluların kişiliğine, karakterine ve onuruna yakışmayacak davranışta bulunursa Trabzonlular gereğini yapar. Trabzon’da oynanacak Rizespor karşılaşması öncesinde de Trabzon’a geleceğim. Maç öncesi yeniden her iki camia bir araya gelerek bütün Türkiye’ye örnek olacak komşuluktan öte akrabalık bağlarımızı göstereceğiz. Bu bölgede iki ayrı şehir gibi gözüken ama özünde hısımlık ve akrabalık gibi sağlam bağları olan bu iki kulüp aslına dönene kadar Trabzon ve Rizelilerin mücadelesi devam edecek. Trabzon’da oynanacak karşılaşma öncesinde de her iki takımın taraftar grupları ile beraber yemek yemeği planlıyoruz. TSYD Trabzon Şubesi de iki şehir arasında önemli organizasyonlar için adım atıyor. Hem kulüp yetkilileri, hem gazeteciler, hem de taraftarlar olarak koordineli bir şekilde iki şehir bir aile olarak hareket edeceğiz. Aile içerisinde ki rahatsızlığı tamamen sonlandıracağız.”

Mustafa Hacıkerimoğlu, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yöneticilerine, Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal ve yöneticilerine, Trabzonspor Kulübü Divan Başkanı Ali Sürmen’e, bu konuyla alakalı olarak istanbul’da ve Ankara’da yaşayan Trabzonlu ve Rizeli iş adamlarına, iki komşu şehrin bir aile olduğunu yeniden herkese hatırlatmak için yoğun çaba gösteren herkese teşekkür etti.

Kaynak: HaberTS.com / Ali Çil

Editör: TE Bilişim