Radyospor’a açıklamalar yapan Nevzat Şakar; mevcut yönetimden genç futbolculara kadar birçok konuya değindi.

Trabzonspor - Sivasspor maçı için neler düşünüyor?

Trabzonspor’un hiçbir zaman yenilmesini beklemeyiz. Trabzonspor güçlü bir ekip ama sezonun ilk maçı olması sebebiyle eksikleri var. Burak ve yeni alınan sol açık oyuncumuz sakat. Çok iyi hazırlandıklarını zannetmiyorum. Eksikler var ama Sivasspor maçında bu açıklarını kapatırlar diye düşünüyorum.

"Yırtık her geçen gün büyüyor"

Tüm kulüpler ekonomik anlamda sıkıntılı. Bu sıkıntıları aşmak kolay değil. Kulüplerimiz bankalar ile çalışıyor. Banka faizleri, kur farkları, dolar ve Euro’nun artması… 25 oyuncunuz varsa 20’siyle Euro bazında sözleşme yapıyorsunuz. 6 ay içinde %40 bir artış oldu. Bunlar kulüplerin elini kolunu bağlayan sıkıntılı günler. Sadece Trabzonspor’un kur farkı ve banka borcu 160-170 Trilyon Lira. Gelirin o kadar değil. Yırtık her geçen gün büyüyor.

"Yeni yönetim kontrollü giderse birkaç seneye bu işi halleder"

Taraftar transfer istiyor, yönetimsel anlamda sıkıntı yaşıyorsunuz. Yüksek maliyetli oyunculardan bir an önce kurtulmak lazım. Bu da çok kolay değil. Bazı oyuncular inanılmaz paralar kazanıyorlar. Bunlara o paralar başka kulüpler tarafından verilmeyeceği için haklı olarak gitmek istemiyorlar. Türk futbolunu bekleyen çok büyük tehlike Trabzonspor’un da başında. Ümit ediyorum ki yeni yönetim kontrollü bir şekilde giderse birkaç yıl içinde bu işi hallederler.

Özkan Sümer'in Trabzonspor'dan istifası üzerine

Aldığım duyum sağlıklı duyum mudur bilmiyorum ama herhalde Özkan Sümer ve başkan arasında Zeki Yavru transferiyle ilgili bir sıkıntı yaşandı. Bunun üzerine istifa ettiği söyleniyor. Ben kendisiyle direkt konuşmadığım için bu söylediğim yanlış da olabilir. Keşke olmasaydı, Aralık ayına kadar dayanabilseydi. Özkan Sümer’in yerini doldurabilecek Trabzon’da çok az adam var. İhsan Derelioğlu ile çalışabilirler, bu benim tahminim.

Genç oyuncularla ilgili tasarruf doğru mu?

Genç oyuncular yıllardır elimizde. Yönetim, teknik kadro bunları gayet iyi değerlendiriyor. Yollarını ayırıyorsa demek ki Trabzonspor’un yükünü kaldırabilecek kapasitede oyuncu kardeşlerimiz değiller. Onlar da gelişimlerini arttırmak için başka takımlarda görev alıyorlar. Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür kendilerini ispat etmiş oyuncular. Trabzonspor forması biraz ağır. Her genç arkadaş bunu kaldıramayabilir. Yönetimin yaptığı hamlelerin doğru olduğunu düşünüyorum.

"Bu yönetimin hiçbir günahı yok"

Önceki yıllarda çalışan futbolcu ve teknik direktörlere verilen bu tazminat konusunu şu anki yönetime yıkamayız. Önceki yönetimin yaptığı yanlış hamlelerin cezasını tüm Trabzonspor çekiyor. Bu yönetimin hiçbir günahı olduğunu düşünmüyorum.

"Kulüplerin yeni bir statü ile yönetilmesinde fayda var"

Türk futbolu dernekler kanunu ile yürütüldüğü sürece sağlıklı yürüyeceğine inanmıyorum. Devlet olarak, Spor Bakanlığı olarak tüm profesyonel kulüplerin yeni bir statü ile yönetilmesinde fayda var diye düşünüyorum. Gelen yönetimler pardon deyip gidiyor. Bunun böyle gitmemesi lazım. Devlet yetkililerinin el koyması gerek.

Editör: TE Bilişim