Süper Lig'e istediği gibi başlayamayan Trabzonspor'da Teknik Direktör Eddie Newton, yeni sezonda oynatacağı oyun sistemine takımı alıştırmaya çalışıyor. İngiliz çalıştırıcı, aynı zamanda yeni transferlerle eski oyuncuları birbirine kaynaştırmak için yoğun mesai içinde. Futbolcuların bireysel yeteneklerini takıma yansıtmayı planlayan 48 yaşındaki teknik adamın nasıl bir ilk on birle sahaya çıkacağı merak edilmeye başlandı.

FARKLI SİSTEMLER DENEDİ
Takımın omurgasını oluşturacak isimleri hemen hemen belirleyen Newton, Süper Lig'de oynadığı 4 maçta farklı sistemle sahada yer alırken, oyun içinde de zaman zaman değişikliğe gitti. Elindeki kadroya oynatmak istediği sistemleri alıştırmaya çalışan 48 yaşındaki teknik direktör, Beşiktaş'a 3-1 kaybedilen sezon ilk maçında 4-2-3-1 sistemini, deplasmanda ise Denizlispor ile golsüz berabere kaldığı karşılaşmada ise 3-5-2 sistemini denedi. Trabzon'da 3-1 kazanılan Yeni Malatyaspor mücadelesinde de 4-1-4-1 sistemini kullanan Newton, Gaziantep deplasmanına ise 4-4-2 ile sahaya çıktı.

OMURGAYI HEMEN HEMEN BELİRLEDİ
Trabzonspor Teknik Direktörü Eddie Newton, takımın omurgasını oluşturacak bazı isimleri hemen hemen belirledi. Tüm transferlerin tamamlanmasıyla beraber elinde alternatifli ve geniş bir kadro bulunduran bordo-mavililerde kalede Uğurcan Çakır, savunmada ise Pereira, Vitor Hugo ve Marlon, orta alanda Abdulkadir Parmak, Baker, Abdulkadir Ömür ve Benik Afobe gibi isimlerin forması sakatlık yaşanmaması halinde garanti gibi gözükse de oyun sistemine göre de değişiklik yaşanabilecek. Savunmada Vitor Hugo'nun yerine Hüseyin Türkmen'in oynama ihtimali yüksek görünürken, Edgar Le ve Campi'nin de forma için ekstra performans göstermesi gerekecek.

.

Editör: TE Bilişim