Karşılaşmada Trabzonspor'un golleri; 17 ve 22. dakikalarda Abdülkadir Ömür, 43. dakikada Nwakaeme ve 45. dakikada Pereira'dan geldi.

Trabzonspor’da maçın ardından konuşan Trabzonspor teknik direktörü Edie Newton,  Abdülkadir’in sakatlığı ile ilgili olarak, “Fizyoteparist ve doktorlarla yaptığımız görüşmede kramp olduğu görüşünde. Abdülkadir’de o krampı, sertleşmeyi hissettikten sonra devam etmedi ve doğru olanı yaptı.  Çok büyük sorun olacağını düşünmüyorum” dedi. 

Newton, sözlerine şu şekilde devam etti:  “iki takımda açıkçası topa sahip olmaya çalıştı. İzleyenleri eğlendiren futbol oynadıklarını düşünüyorum. Sezon başı da hesaba katarsak, oyuncuların da 90 dakika oynamaya hazır olmadığını düşünürsek iki takımda iyi oynadı. İkinci yarı taktiksel kalyama çalıştık. Ama iki takımda iyi mücadele etti” 

Transfer beklenen bölge var mı sorusuna Newton, “Tabiki var ama bunu kendimize sır olarak saklayacağız” diyerek gülerek yanıt verdi. 

Trabzonspor taraftarlarının ondan İngiliz futbolu oynatmasını bekledikleri sorusuna ise Newton, “Beklentilerin tabiki Trabzonspor’da çalışan her hocadan yüksek olduğunun farkıdayız. Bu normal. 2,5, 3 haftalık çalışma fırsatı bulduk. Normalde sezon başları 5 - 6 hafta sürer. Trabzonspor taraftarlarına şunu söylenilirim. Bu sene izledikleri ve şu andan farkında olabilirler. Topa daha fazla sahip olan, derine daha fazla koşu yapan iyi futbol oynayabilen ve geçen seneden daha farklı ve iyi futbol oynayan takım göstermek istiyoruz. Ama zaman gerekli. Şu anda takım kapasitesinin hazır olmadığını, bu döneme kadar yapıla çalışmaların yeterli olmadığını görüyoruz. Zaman geçtikte insanlar bir birini tanıdıkça bu olacaktır. Zaman tanındıkça ortaya daha iyi çıkacaktır. Ancak sezon başında daha ağır futbol oynanabilir” dedi.