Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir önemli açıklamalarda bulunarak gelecek yıl bir rezerv lig kurulmasından yana olduğunu söyledi ve Trabzonspor’u örnek verdi.

“TRABZONSPOR’UN PLAY OFF'U DA GEÇECEĞİNE İNANIYORUM”

Nihat Özdemir, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki Türk takımlarının eylül ayından itibaren gruplarda yer alacaklarına inandığını söyledi.
Takımları tek tek değerlendiren Özdemir, "Trabzonspor Prag'da önemli bir netice elde etti. 2-0 mağlubiyetten, dakika 80-90 arası iki tane değerli gol bularak 2-2'lik çok avantajlı bir skorla döndü. Ümit ediyorum ki bu akşam Prag takımını yeneceğiz. Bir maç daha oynayarak play off'u da geçeceğine yürekten inanıyorum." diye konuştu.

“TRABZONSPOR REZERV TAKIMI OLACAK”

Nihat Özdemir, bu sezon kaldırılan 21 Yaş Altı Ligi'yle ilgili de şöyle konuştu:

"Geçmiş yönetimde böyle bir karar aldık. Bu sene için en azından U19'da 19 yaş üstü oynayacak futbolcu kontenjanı sayısını artırdık. Görüşmeler, çalışmalar devam ediyor. Gelecek yıl ben bir rezerv ligin kurulmasından yanayım. Örneğin Trabzonspor'un bir de Trabzonspor Rezerv takımı olacak. Belki de aynı statta aynı gün farklı saatlerde oynayacaklar. Böyle bir ligin gereğine inanıyorum. Yapabilecek miyiz, bilmiyorum. İnşallah çözeriz. Bir de aynı sahada oynatabilirsek aynı gün, o oyuncular daha fazla motive olur. Altyapıdan daha fazla oyuncu çıkar."
 

Editör: TE Bilişim