Medipol Başakşehir'de Emre Belözoğlu, Volkan Babacan, Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi. Bu futbolcuların tedbirli olarak sevk edilmesi demek, karar verilene kadar forma giyemeyecekleri anlamına geliyor.

Buna göre bu 4 oyuncu hafta içi Çarşamba günü Fenerbahçe ile oynanacak kupa maçında oynayamayacak. Pazar günü Süper Lig'de Başakşehir'in Beşiktaş ile oynayacağı maçta bu futbolcuların forma giyip giymeyecekleri Perşembe günü verilecek karara bağlı.

Başakşehir'de Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan kadro dışı bırakıldı

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

1- ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Kulübü'nün 22.04.2017 tarihinde oynanan ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.-MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. Kulübü futbolcusu OSAGIE BRIGHT EDOMWONYI'nin aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 23.04.2017 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir. 
 
2- MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Kulübü futbolcusu EMRE BELÖZOĞLU'nun 22.04.2017 tarihinde oynanan ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.-MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasındaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 24.04.2017 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,
 
MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Kulübü futbolcusu VOLKAN BABACAN'ın aynı müsabakadaki "saldırısı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 24.04.2017 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,
 
MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Kulübü futbolcusu UFUK CEYLAN'ın aynı müsabakadaki "saldırısı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 24.04.2017 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,
 
MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Kulübü futbolcusu YALÇIN AYHAN'ın aynı müsabakadaki "saldırısı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 24.04.2017 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
 
Raporlar önemli
Olaylarla ilgili TFF temsilcilerinin federasyona verdiği raporlar disiplin soruşturmasının temelini oluşturacak. Eğer üç futbolcuyla ilgili disiplin ihlali saptanırsa, Hukuk Müşavirliği'nin tavsiyesi doğrultusunda "tedbirli" veya "tedbirsiz" sevk işlemi gerçekleşecek. Ayrıca olay anlarını tüm Türkiye'ye yansıtan ve büyük tepki çeken kamera görüntüleri de dosyaya kanıt olarak eklenecek. 
 
Bu oyuncular hakkında Disiplin Talimatının "Kişilik Haklarına saldırı, hakaret, tehdit ve küfür başlıklı" 41 veya "Kavga" başlıklı 35. maddesine göre hareket edilirse 2 ila 5 maç arası hak mahrumiyeti cezası çıkabilecek.
 
6222 ne diyor?
Darp edilen iki basın mensubunun şikayeti doğrultusunda Rize Cumhuriyet savcılığı tarafından başlatılan soruşturma, 6222 sayılı "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair" yasaya göre yürütülecek. Volkan Babacan, Ufuk Ceylan, Yalçın Ayhan, tercüman Barbaros Gözmeli ve kulüp malzemecisi savcılık iddianamesine göre ifade vermeye çağrılacaklar.
 
Söz konusu yasanın, "Spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi" başlıklı 17. maddesinin 1. fıkrası, "Spor alanlarında kasten yaralama suçunun veya mala zarar verme suçunun işlenmesi halinde şikayet şartı aranmaksızın 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili maddelerine göre cezaya hüküm olunur" hükmünü içeriyor.
 

Editör: TE Bilişim