Trabzonspor'un vefakar taraftarı ve aynı zamanda Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Emre Vural yaşanan pankart kriziyle alakalı olarak açıklamaya yer verdi.

Emre Vural,"Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü olarak, yaşanan pankart kriziyle alakalı kamuoyuna açıklamamız aşağıdadır;" dedi.

KAMUOYUNA AÇIKLAMA

4 Ağustos Cumartesi günü İstanbul'da oynanan Trabzonspor-Cagliari hazırlık maçında "pankart" krizi yaşanmış, bu olayın ardından gelişen bilgi kirliliği adına Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği olarak bir açıklama yapma gereksinimi hissettik ve şimdi sizlere olayı tüm şeffaflığı ile aktarıyoruz;

Dernek Başkanımız İsmail Turgut Öksüz ve yönetim kurulumuzun fikriyle, Cagliari maçı için 61 metre pankart hazırlanmış; bu pankarta da "2010-2011 Şampiyonu Trabzonspor" yazılmıştır. Ardından konuyla alakalı TFF ile görüştüğümüzde "Bizim o maçta gözlemcimiz yok. Bu bir hazırlık maçı. Konu kulübü bağlar." cevabıyla bilgilendirildik. Sonra da Spor Şube Müdürü ile görüşüp, pankartın stadyuma sokulma iznini aldık.

Her ne olduysa pankartla stadyuma gittiğimizde, pankartın içeriye sokulamayacağını öğrendik. Spor Şube Müdürü'nün "Pankarttan dernek ismini kaldırırsanız, içeri alabiliriz..." tekliflerini kabul etmemize rağmen, pankarttı yine içeri sokamadık.

Konuyu Trabzonspor yöneticilerimiz Mehmet Yiğit Alp ve Tuncay Uzunal'a taşıdık. Sayın Alp "Ben şimdi bilgi veriyorum, pankarttı içeri aldırıyorum" demesine rağmen, olumlu sonuca ulaşamadık. Son olarak Dernek Başkanımız İsmail Turgut Öksüz, Trabzonspor Başkanımız Ahmet Ağaoğlu'yla görüşerek olayı anlattı. Sayın Ağaoğlu "Pankartı içeri alamayız. Ceza yeriz." diyerek konuyu kapattı.

Burada Sayın Ağaoğlu'nun başkaları tarafından yalan-yanlış şekilde bilgilendirildiğine dair fikrimiz nettir. Bizi bu konuda en çok üzen olay ise Trabzonspor yöneticilerinin insiyatif almayarak, böyle bir anlamlı pankartı stadyuma sokmamalarıdır. Sorumuz şudur; neden pankartı içeri sokmadınız?

Biz Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği olarak; ilk gün olduğu gibi bugün de Takımımızın maddi ve manevi her daim arkasındayız. Yaşanan hiç bir talihsiz olay, bizi bu sevdadan alıkoyamaz!

Unutmadan; tüm şampiyonluklarımız bir yana, 2010-11 sezonundaki şampiyonluğumuz bir yana...