PTT 1'inci Lig'de son 8 maçını kazanarak play off hattıyla puan farkını 1'e indiren Altınordu'nun gençleri Süper Lig kulüplerinin kıskacına girdi.

Bir televizyon programına katılan Başkan Seyit Mehmet Özkan, başta 18 yaşındaki Cengiz olmak üzere, Erdoğan, Halil İbrahim Tuna gibi oyunculara çok sayıda teklif geldiğini belirterek, "Süper Lig ekipleri kapımızı çalmaya başladı. Ancak kulüp politikası gereği, geçen sezon Gökhan Karadeniz'i Trabzonspor'a gönderdiğimiz gibi bu sezon da sadece 1 oyuncu satacağız. Ama bu Cengiz olmayacak. Cengiz'in tecrübe kazanması için takımda kalması gerekiyor" dedi.

Bu sezon 14 gol atan Göksu için, "Teskeresini bıraktı, artık bizden ayrılmaz" ifadesini kullanan Başkan Özkan, "Takımın iki lideri var. Biri stoper Rıza, diğeri de Göksu. Bu oyuncular futbolu bizde bırakıp, daha sonra altyapıda görev alır" diye konuştu. Kendisine Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ı örnek aldığını dile getiren Başkan Özkan, şöyle devam etti:

"Gençlerbirliği'nin kasasında 60 milyon TL para var. Demek ki Süper Lig'de borçlanmadan, düşmeden kendi yağımızda kavrulabiliriz. Önümüzdeki sezondan sonra transfer yapmayacağız. Sadece 1-2 ağabey takımda olacak. A takımımız, 6.5 milyon TL'lik bütçeyle mücadele ediyor."

DOĞANLAR'IN ZEMİNİNE EL ATACAK

Altınordu, Bornova Belediyesi tarafından inşa edilen Doğanlar Stadı'nın zeminini yapmak için kolları sıvadı. Yeni sezonda Göztepe ile bu stadı kullanacaklarını hatırlatan Başkan Özkan, "Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'yla görüşüyoruz. Zeminin maliyetinin 400 bin TL olacağını öğrendik. Bu rakamla kaliteli bir zemin yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan da destek isteyip, zeminin düzenlemesi üstleneceğiz. Stadın yeni sezona yetişmesini istiyoruz" dedi.

FORMA JESTİ

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, katıldığı TV programında, eski futbolcu ve spor yorumcusu Bülent Buda'ya yarısı İzmirspor, yarısı Altınordu'nun renklerinden oluşan özel bir forma armağan etti. Bülent Buda'nın kendilerine her zaman destek verdiğini ifade eden Başkan Özkan, "Ben de Bülent ağabey gibi Damlacık'ta yetiştim. Kalbimizin bir tarafında İzmirspor her zaman var" diye konuştu.