Trabzonspor ve Fenerbahçe'de uzun yıllar futbol oynayan Ogün Temizkanoğlu daha sonra bir süre teknik direktör olarak da görev aldı. Usta futbol adamı, futbolculuk kariyerine dair ve günümüzde Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın durumuyla ilgili Skorer TV'den Nergis Aşkın'a konuştu.

'Sahalara tekrar dönmek istiyoruz'

Aktif olarak yorumculuk görevini sürdüren Ogün Temizkanoğlu, "Şu anda yorumculuk yapıyorum. Her teknik direktörün bir hedefi vardır muhakkak istediği takımı bulduktan sonra o takımla beraber yükselmek isteyecektir. Ben de onlardan biriyim. Özellikle önümüzdeki sezon itibariyle kısmet olursa sahalara tekrar dönmek istiyoruz. Ancak tabii ki belirli bir dönemi geçtikten sonra o takımı iyi bulmak gerekiyor. Hedefi, projesi olan bir takım varsa yardımcı olmak isteriz. Şu anda 2 takımla konuşuyoruz. Ancak özellikle benim baktığım konulardan bir tanesi hem çalışma ortamının iyi olması hem de o takımla alakalı hedefi var mı yok mu diye bakıyorsunuz. Şu an o iki görüşme olmayacak gibi geliyor bana" ifadelerini kullandı.

'Beşiktaş beni çok istiyordu, Fenerbahçe'yi tercih ettim'

Futbolculuk döneminde Fenerbahçe'ye transfer oluş hikayesini anlatan Ogün Temizkanoğlu, "O dönemde sözleşmemiz bitiyordu bizim. Sözleşme biterken tabii ki önceliğin kulübün oluyor. Kulüple konuşmaya çalışıyorsun, bir türlü seni muhatap alan kimse yoktu o dönemde. Ondan önceki dönemde de biraz tatsızlık yaşandı kendi aramızda olan. Biz o dönemde şunu söylüyorduk. Dünya üzerinde profesyonellik varsa Türkiye’de de profesyonellik var. Sonuçta senden ekmek bekleyen bir ailen veya çocukların var. Bir yer bu işi devam ettirmek zorundasınız. O dönemde de ben önce kulübümle konuşmak istedim. Kulübüm çok fazla muhatap almadı beni. Almayınca da bir tercih yapmak zorundaydım. O zaman en iyi teklif Fenerbahçe’den gelmişti sayın Aziz Yıldırım tarafından. Ben de tercihimi oradan yana kullandım. O dönemde başka büyük takımlardan da teklif aldım. Mesela Beşiktaş beni çok istiyordu ama olmadı, uyuşamadık" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim