1988 yılında girdiği Trabzonspor’un kapısından, 1999 yılında ayrılan Ogün Temizkanoğlu’na bazı Trabzonsporlu taraftarların kırgınlığı vardı.

Trabzonspor’dan Fenerbahçe’ye transfer olması nedeniyle tepkili olan Trabzonsporlu taraftarlar, Ogün Temizkanoğlu’nun transfer sürecinde perde arkasında yaşananları açıklamasının ardından eski futbolcularına sahip çıktı.

Trabzonlu teknik adam Giray Bulak’ın keşfederek Türk futboluna kazandırdığı Ogün Temizkanoğlu, Emek Ege’nin NTV Spor’da hazırladığı Kırılma Anı programına konuk olarak Trabzonspor’dan ayrılık sürecini anlattı.

Ogün Temizkanoğlu duygulanarak anlattığı o anları şu şekilde açıkladı;

“Oraya transfer olduğum dönemlerde tesislerde bir telefon görüşmesi yapıldı. Abdullah Ercan, sayın Ali Yıldırım ile konuşuyordu. Onunla beraber telefonda konuşuyordu. Abdullah da telefonu bana uzattım. Abdullah ben şuanda konuşmayacağım, kulübümle konuşmak istiyorum dedim. Anlaşamazsak o zaman geliriz dedim. Fakat tesislere geldiğim andan itibaren orada bir soğuk havanın estiğinin de farkındayım. Bana karşı olan, bizim oradaki misyonumuzun tamamlandığını düşünen yöneticilerimiz de vardı. O arada kadro dışı kalmıştım. Fakat sözleşmede bittiği için, ne diyorsunuz? Kendi memleketim diyorsunuz. Oraya hizmet etmek istiyorsunuz. Ama karşı taraftan her hangi bir elektrik, her hangi bir ışık almadığınız süre içerisinde orada kalmanın da bir anlamı da kalmıyor açıkçası. Tesislerin içerisine girdiğim zaman sayın Hikmet Onur oradaydı. Bana hiç şey yapmadı. Kapıdan kim geldi diye bakarsınız. Böyle bir dönüp bakarsınız… Sadece öyle bir döndü baktı bana. Ve artık kendi kendime burada bu işin tamamlandığını söyledim. Daha sonra, sayın Ali Yıldırım ile yaptığımız konuşma esnasında şunu söyledi bana,”sen kulüple niye konuşuyorsun?” dedi. ”Anlamadım” dedim. “Biz zaten senin paranı ödedik” dedi. Yani benim haberim yok. Düşünün yani, ben halen kulüple konuşmaya çalışıyorum.”

Editör: TE Bilişim