Ogün Temizkanoğlu’nun ifadeleriyse Yanal ile barışık olmadığının bir göstergesiydi. Peki bu sert eleştirinin altında yatanlardan nedenlerden biri de Ersun Yanal’ın geçmişte Ogün Temizkanoğlu’nun görevine milli takımlarda son vermesi mi?

 
KULLANILAN DİL HESAPLAŞMA MI DEDİRTTİ!
 
4-0’lık Napoli yenilgisi sonrası Hürriyet’te “Bu işler bilgisayarla olsaydı” başlıklı bir yazı ele alan Ogün Temizkanoğlu “Yıllarca bu ülkenin yöneticilerini bilgisayarla kandırdığın yetmedi mi? Yardımcılarının başarılarını kendine mal ettin, simdi gerçekleri gördün mü Ersun Hoca? Eğer bu iş bilgisayarla olsaydı Bill Gates Microsoft'u değil, Trabzonspor'u yönetirdi. Haftalardır "Bu defans çok gol yiyor" diye yazıyorum, çiziyorum ama sen bu ülkenin çok tecrübeli hocasısın ya aman dinleme! Bu arada beni okuyor ya da okumuyorsun, inan umurumda değil. Ancak şunu bil: Ben bu takıma 10 yılımı verdim yani senden daha Trabzonluyum” diye ifadeler kullandı.
 
O İFADELER DİKKAT ÇEKTİ 
 
Temizkanoğlu’nun yazısında yer alan “Yıllarca bu ülkenin yöneticilerini bilgisayarla kandırdığın yetmedi mi? Yardımcılarının başarılarını kendine mal ettin, simdi gerçekleri gördün mü Ersun Hoca?”  ifadelerse maç eleştirisinin dışında bir hesaplaşmanın sanki göstergesi oldu.
 
YANAL GÖREVİNE SON VERMİŞ
 
Bu ifadelerin arkasında acaba ne var? Yanal ile Temizkanoğlu arasında sorun mu var diye sorulduğundaysa ortaya ilginç bir ayrıntı çıkıyor.
 
Ersun Yanal Şubat 2010’da TFF Futbol Genel Direktörlüğüne getirildi. Yanal’ı göreve gelişinden önce Temizkanoğlu 18 Yaş Altı ve 19 Yaş Altı Milli Takımlarının teknik direktörü olarak görev yapıyordu. Hatta Temizkanoğlu'nun yönetimindeki 19 Yaş Altı Milli Takımı 2009 Avrupa Şampiyonası'na katılmıştı. 
 
TRABZON BASINI DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
 
Şubat 2010’da TFF Futbol Genel Direktörlüğüne getirilen Ersun Yanal’ın ilk işi o dönem 19 Yaş Altı Milli Takım Teknik Direktörü olan Ogün Temizkanoğlu’nun görevine son vermek olmuştu. Hatta Yanal’ın o dönem Ogün Temizkanoğlu’ndan sonra o dönem Ümit Milli Takım’ı çalıştıran Hami Mandıralı ve bir başka Trabzonlu Ali Kemal Denizci’nin de görevine son vermesi Trabzon basınında   “Yanal Trabzon’dan intikam alıyor” diye başlıklarla duyurulmuştu.
 
YANAL GİDİNCE GERİ DÖNMÜŞTÜ
 
Bu arada Ogün Temizkanoğlu Ersun Yanal’ın TFF’den ayrılmasından sonra 2012 yılında Kadın Futbol Milli Takımları Teknik Sorumluluğu ve A Milli Futbol Kadın Takımı Teknik Direktörlüğü görevlerine getirilmişti. 

Kaynak: futbolarena