Trabzonspor'dan ayrılış sürecini anlatan Okay, "Trabzon'da 3 senelik bir futbol kariyerim oldu ve çok güzel maçlar, çok güzel anılar biriktirdim. Sözleşmemde bulunan bir madde vardı. Yurtdışından gelen tekliflerde belli bir ücretle serbest kalma maddesi. Buraya gelmeden önce de, kiralık satın alma opsiyonlu sözleşmeler vardı. Ben kendim istemedim. Çünkü, bir yere gittiğimde oraya ait olmak önemlidir. Bence başarılı olmak istiyorsanız, kulübü sevmelisiniz, aidiyet hissetmelisiniz.Ben de kiralama seçeneklerini düşünmedim. Benim için en doğru kulüp La Liga'da bulunması sebebiyle Celta Vigo olduğunu düşündüm, geldiğimde de güzel bir ortamla karşılaştım. İyiki de gelmişim. " dedi.

"TÜRKİYE'DE ATMOSFER FARKLI"

"Burada daha çok oyunun seyrine göre taraftar kitlesi var. Sevilla, Betis gibi taraftarlar farklı tabi. Onların kültüründe maçta bazı anlarda yükselip bazı anlarda daha stabil davranıyorlar. Türkiye'de atmosfer farklı. Bazen bütün stadı zıplarken görüyorsunuz. O anlamda ülkemiz bir adım önde olduğunu düşünüyorum. İspanya La Liga'nın artılarına gelecek olursak ligde çok kailteli takımlar var. Real Madrid, Barcelona gibi takımların haricinde bir altı, Valencia, Betis.. Her maçın zorluğu üst düzeyde. Deplasmana gittiğiniz de hissediyorsunuz."

Celta Vigo'da altyapı verilen önemden bahseden oyuncu,"Burada altyapı tesisleri yanyana. Altyapı ve A Takım sahalarının birbine yakın olması güzel birşey. Zaten Celta B takımının kendi ligi var. Sergio, Iago Aspas burada yetişmiş oyuncular. Bunlar kulübü taşıyan isimler. Bayrağı almışlar ve liderlik ediyorlar takıma.

"CARDOSO İLE İYİ HAVA YAKALADIK"

"Lige iyi başlamıştık. Atletico Madrid'i içeride yendi. Sonra Milli Takım arası oldu. O aradan sonra deyim yerindeyse dengemiz şaştı. Puan kayıpları yaşadık. Ama yeni teknik direktörümüz Cardoso ile beraber güzel bir hava yakaladık. Takım içindeki uyum yardımlaşma çok güzel."

Yeni teknik direktörleri Cardoso'nun oyun sistemini değerlendiren genç yıldız, "Gerçekten taktiksel disipline önem veren bir insan. Oyun sistemimizi değiştirdi. Onun oyun sisteminde önemli bir yerim olduğunu hissettiriyor bana, ben de onu hissettikçe saha içinde daha rahat hissediyorum. " ifadelerini kullandı.

Kendisine yöneltilen 'Süper Lig'de hangi yıldızın Avrupa'ya transfer olabileceği sorusuna şöyle cevap verdi:

"İrfan Can Kahveci olabilir, Ertuğrul Ersoy olabilir, çok var aslında. Yusuf Yazıcı var, Abdulkadir Ömür var, Uğurcan Çakır var şimdi kaleyi devraldı, Hüseyin Türkmen var daha yeni oynamaya başladı. Ve Kasımpaşa da Tarkan var. Bu biraz da şans işi. Performansınız sizi bir yere kadar getiriyor elbette. Sizi isteyen kulüpler,  aradaki görüşmeler, kulübünüzle olan bağlantılar. Tabi her şeyin bir zamanı vardır diye düşünüyorum."

Süper Lig'de ki şampiyonluk yarısından bahseden oyuncu, "Medipol Bşakşehir, bir süredir gelen şampiyonluğa oynama geleneğini sürdürüyor. İyi oynuyorlar, sistematik şekilde oynuyorlar. Bu sene biraz daha skora yönelik ve gerçekçi oynuyorlar. Şampiyonluğa adaylar. Galatasaray da var. Ama bir Trabzonspor var. Her ne kadar arada puan farkı olsa da; şuanda Trabzonspor'un sahip olduğu hava, atmosfer bence onları yukarıya taşıyacaktır. Bundan 3-4 hafta sonra çok başka şeyler konuşuluyor olabilir." dedi.

İspanya La Liga'da şampiyonluk yarışında Barcelona'yı avantajlı gören oyuncu, "En avatajlı takım Barcelona, Sevilla'da iyi bir ivme yakaldı ama ipi Barcelona göğüsler diye düşünüyorum. " dedi.

(Trt spor)