Her şeyden önce inanmak gerekiyor.

Bahanelerin arkasına sığınmamak… Gücün farkına varmak ve rakipleri iyi analiz etmek.

İnanmak başarmanın yarısıdır

Ama daha lig başlamadan, ”battık, bittik, şampiyonluk hayal” denilirse hem taraftarın heyecanı kırılır, taraftar desteği takımın arkasına alınamaz, hem de adama derler “inanmıyorsan niye geldin?” diye.

Hayal satın demiyorum.

Ama Trabzonspor’un O sene 8u sene diye diye inanan taraftarına biraz olsun inanın.

Evet doğru, Trabzonspor’un maddi olarak büyük sıkıntıları var.

Doğru ateşten bir gömlek giydiniz.

Ama şu da doğru ki, mücadele edilen takımlar da sizden maddi anlamda çok daha kötü durumda.

Yani demem o ki, Trabzonspor için büyük fırsat varken anlamsız gerginlikler ile oluşan olumsuz hava ve kaybedilen 6 puanı umarım sene sonu aramayız.

Şuan ligde lider olan Başakşehir’in 13 puanı var. Bizim ise 7… Yine kaybetmedik. Yine rakiplerimiz kötü futbol oynuyor.

Ama biran evvel Trabzonspor’un bu karamsar havadan kurtularak ligde başarılı olacağına inanması, camiaya inandırması ve 2010-2011 sezonundaki hava yakalanması şart.

Taraftar şunu dememeli: ”başkan şampiyonluğa inanmıyor. Biz nasıl inanalım”

Herkes biliyor Trabzonspor’un kolay şampiyon olamayacağını. Ama ben inanıyorum bu sene Trabzonspor’un biraz hava yakalamasıyla, maddi konular da gündemin gerisinde kalacak. Takım sadece şampiyonluğa odaklanacak.

Kaos ortamı sürekli maddi sıkıntıları ortaya çıkartıyor. Tabi bunda yöneticilerin ve başkanın yaptığı anlamsız açıklamaların da etkisi büyük.

Son olarak demem o ki;

“Proje üretebiliyorsanız üretip, gelir sağlamaya çalışılmalı. O da yapılmıyor futbolcuların ödemeleri yapılamıyorsa, onlarla bir arkadaş hatta bir kardeş gibi görüşülerek durum anlatılmalı. Sonuçta hepsi bilir ki Trabzonspor’da paramız kalmaz. Ama bunu futbolcuya doğru anlatabilmektir önemli olan. “battık” diyerek bir çözüm yolu Trabzonspor Kulübü’ne yakışmıyor. 2010-2011 sezonunda yok muydu futbolcuların alacakları? O sene şampiyon olurken Trabzonspor’un durumu çok mu iyiydi? Ama bir inanmışlık vardı. İşte bu inanmışlığı kaybettiğimiz gün Trabzonspor sevdalılarının tuttunu olduğu takımı kalbine gömdüğü gündür. Allah rızası için öldürmeyin bu aşkı… Trabzonspor taraftarıyla güzel.”