Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Onur Kıvrak, Lig Tv'nin "QUİZ" programına konuk oldu. Birbirinden ilginç sorulara eğlenceli yanıtlar veren Kaptan Onur Kıvrak kendisi hakkında bilinmeyenleri de yanıtladı.

İşte Onur Kıvrak'a Yöneltilen Sorular ve Onur Kıvrak'ın Cevapları:

En sevmediğin hakem?

En sevmediğim hakem yok. Çünkü daha futbol yaşantım uzun.

En yetenekli futbolcu?

Yusuf Erdoğan diyebilirim. Selçuk İnan, Soner. Bunlar çok yetenekli futbolcular, kaliteli futbolcular.

En çalışkan futbolcu?

En çalışkan futbolcu Egemen Korkmaz. Gerçekten çok çalışıyordu. Umut Bulut, o da çok çalışıyordu. Antrenmanlardan önce sürekli fitnese girerdi.

En tembel futbolcu?

En tembel futbolcu Cale. Çok iyi niyetli bir arkadaşımızdı. Çok da seviyorduk kendisini. Ama gel gelelim çalışmayı sevmiyordu.

En fazla yemek yiyen futbolcu?

Kesinlikle Mustafa Yumlu. Makarnanın üzerine pilav koyar veya tam tersi pilavın üzerine makarna koyar. Tavuk yanına et. O kadar yer ama hala ipince. Onu görseniz yemek yerken gerçekten bir daha yemek yemezsiniz. Ama bünyesi inanılmaz, dal gibi kardeşim. Hatta ben ona diyorum gece 12'den sonra ye de biraz kilo al diye yiyorum diyor ama yok.

En bonkör futbolcu?

Olcan Adın diyebilirim. Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Tolga Zengin,Aykut Akgün, Mustafa Yumlu diyebilirim. Aslında genel anlamda futbolcular bonkördür.

En cimri futbolcu?

Bizim futbol hayatımız belirli bir yaşa kadar. En fazla 10-15 sene oynarsın. Bu cimrilik değil tutumluluktur. Bazı şeyleri tutacaksın ki futbol bittikten sonra rahat yaşayasın. O yüzden ben arkadaşlarıma cimri demek istemiyorum. Futbolcuların hepsi tutumludur. Hem bonkördür hem de tutumludur.

En çok konuşan futbolcu?

En çok konuşan Serkan Balcı. Serkan abi çok iyi bir insan, çok beşeli bir insan.

En az konuşan futbolcu?

Ferhat Öztorun. Kardeşim benim çok seviyorum kendisini. Ferhat çok konuşmazdı. Bir şey sorarsan ancak o zaman cevap alırsın. Sahada pozisyon icabı önünde arkanda onu bile demez.

En doğrucu futbolcu?

Halil Altıntop. İçinden ne geçiyorsa onu direk söyleyen bir abimdi. Çok da seviyorum kendisini. Dobra bir insandı. Halil abiyi milli takımlarda da tanıyordum ama Trabzon'a geldikten sonra daha çok tanıdım kendisini. Benim için en doğrucu futbolcu o.

En abartan futbolcu?

En abartan futbolcu bana göre Batuhan. Sıradan bir olayı süsleyip anlatabiliyor. Dinlediğiniz zaman gerçekten böyle mi olmuş diyebiliyorsunuz. Ama başkasından duyduğunuz zaman öyle olmadığını anlıyorsunuz. Bence güzel bir yetenek herkeste o yetenek olmaz!

En şık giyinen futbolcu?

Epey isim söylememi istediler buraya gelirken. Gördüğüm kadarıyla Tolga Zengin, Olcan Adın, Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Zeki Ayvaz ve Volkan Şen.

En kötü giyinen futbolcu?

Kardeşimi çok seviyorum kendisi benim canım ama Mustafa Yumlu. Ona söylüyorum ama o vardı onu giydim diyor. Kendisine pek fazla bakmaz o konuda. Bilmiyorum benim gördüğüm kadarıyla Mustafa Yumlu. Çok seviyorum kardeşimi ama kusura bakmasın.

En gaddar futbolcu?

Gaddar anlamında değil ama sağlamlık anlamında Glowacki. Maşallah kemik gibiydi.

Lakabın?

Antrenmanda kedi diyorlar. Taraftarlar arasında kelebek diyorlar. Hatta demiştim fazla kelebek demeyin. Kelebeğin ömrü kısa olur. Başka bir lakap bulun da uzun bir şey olsun. Epey uzun yaşayan şeyler var. Karga var ama o da bana uymaz. Şimdi kaptan diyorlar.

En sevdiğin yemek?

Musakka. Annemin yaptığı musakkaya da eşimin yaptığı musakkaya da bayılıyorum. Aslında yemek konusunda Karadeniz mutfağı çok iyi. O yüzden burada su içsem yarıyor. O yüzden bir da dikkat ediyorum. Kuymağından tut mezgitinden,hamsisinden. Mezgit tavayı çok seviyorum onu da söyleyebilirim.

En sevdiğin film?

300 Spartalı. O filmi izlediğin zaman insan inandığı zaman neyi başarabileceğinin göstergesi o film. Öyle izlenmeli. Bende büyük bir hayranlık uyandırdı.

En sevdiğin şarkıcı?

Kazım Koyuncu. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Volkan Konak. Karadeniz müzikleri dinliyorum. Dinlerken çok keyif alıyorum. Her maça çıkarken mutlaka şarkı dinlemem lazım Kazım Koyuncu'dan, Volkan Konak'tan. Öyle motive oluyorum. Her futbolcunun farklı motive olma şekilleri vardır. Bende maçlara yarım saat bir saat kala kulaklığımda iki ismin şarkılarını dinliyorum. Çok beğeniyorum ikisini de.

En sevdiğin şehir?

Birincisi İzmir. Gerçekten çok harika bir şehir. İkincisi Trabzon. Trabzon öyle bir şehir ki insanlar kalpleriyle konuşuyor. Önemli olan o. İnsanın içinde ne varsa sana söyleyebiliyorlar. Hatta bu sezon havaalanında muhabbetim vardı. Bir teyze bana geçen seneki performansın daha iyiydi. Bu sene biraz düşüştesin dedi. O kadar hoşuma gitti ki. Kayseri'ye giderken bunu bana söylemişti. Ben de ona kulak asmıştım ve Kayseri'de iyi bir performans ortaya koydum. Demekki arada böyle şeyler olması gerekiyor.

Futboldan kazandığın ilk para ile ne aldın?

Vallahi futboldan kazandığım ilk parayı anneme ve babama verdim. Onlar ne yaptı o parayı bilmiyorum. Çünkü yıllarca onlar bize verdi. Bize sormadılar ki parayı ne yapıyorsunuz diye. Bende onlara verdim ve sormadım parayı ne yaptınız diye.

Futbolcu olmasaydın mesleğin ne olurdu?

Kesinlikle araba tamircisi. Çünkü benim babam araba tamircisi ve her zaman bundan gurur duymuşumdur. O meslekle bizi büyüyttü bir yerlere getirdi. Hatta bazı yazlar Karşıyaka'ya transfer olmadan önce amatörde oynarken onun yanında çalışırdım. Kesinlikle futbolcu olmasaydım araba tamircisi olurdum.

Kariyerinde en zorda kaldığın an?

Kariyerim boyunca saha içinde hiç zorlanmadım. Çünkü 10 tane arkadaşım bana destek oluyor. Zorlandığım an ise eşimle evlenirken attığım o imzadır. İmza sırasında o evet derken zaten konuşamadım. Orada biraz sıkıntılar çektim. O kadar çok maça çıktım, o kadar çok insanın önünde oynadım ama orası bambaşka. İlk defa orada zorlandım.

En sevdiğin çizgi film?

Hala televizyonda görsem yine izliyorum, Tom ve Jerry.Onu izlediğin zaman çocukluğuna dönebiliyorsun. İnanılmaz keyifli.  
Editör: TE Bilişim