Başkan Ahmet Ağaoğlu, ligde pazar günkü Konyaspor sınavını kayıpsız geçmeleri halinde Beşiktaş derbisinin sezonun en anlamlı maçı olacağını söyledi. Süper Lig'de son 9 haftada 7 galibiyet, 2 beraberlik aldıklarını belirterek, "3 maçımız kaldı. Oynadığımız futbol veya aldığımız galibiyetlerin anlam kazanması için kalan 3 maçı da galibiyetle tamamlamalıyız. Takım olarak bunu yapacak güçteyiz. Ligi üçüncü ve hatta matematiksel olarak baktığımızda daha yukarılarda bitirme şansımız da var. İyi bir sezon geçirdik. Beklentilerin üstündeyiz. Son saniyelerde kaybettiğimiz maçlarla 10 puan yitirdik ama bunlar futbolun içerisinde var" ifadesini kullandı.


Ağaoğlu, takımdaki genç oyuncuların durumuna ilişkin ise şunları kaydetti: "Gençlerle ilgili ücret politikasını gözden geçireceğiz. Benim verdiğim para veya buna yakın bir ücret oyuncuma ödeniyorsa orada benim talep edeceğim parayı ikinci plana iter. Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ün bir sezon daha kalıp takımı farklı yerlere taşımaları belki de birinci önceliğimiz olacak. Abdülkadir ve Yusuf, Avrupa'nın en iyi kulüplerine layık. Giderseler gittikleri yerde Trabzon'u, Trabzonspor'u ve Türkiye'yi temsil edecekler. Marka elçisi olmaları lazım. Göndermiş olmak için veya kulübün kasasına para koymak için biz buradan oyuncu göndermeyiz. Bu kesinlikle olmaz."

RADİKAL KARARLAR ALACAĞIZ
Ağaoğlu, altyapı için önemli kararlar alacaklarını belirterek "Bölgedeki diğer kulüpler de bizim pilot takımımız. Hekimoğlu'nu tebrik ediyorum, orada, bizim o ligde bir takımımız olması gerekiyordu. Birinci Lig'de de pilot takım olarak kullanabileceğimiz bir takımımız var. Altyapı için iki gündür hocayla görüşmelerimiz devam ediyor. Altyapıda radikal kararlar alıp ciddi bir program uygulayacağız"

İSTANBUL'DAN BİR TAKIM OLABİLİR
Trabzonspor için altyapının çok önemli olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, "İstanbul'da Birinci Lig'deki bir takım olabilir. Hekimoğlu, Of ve Yomra üzerinden gidip altyapımızı daha canlı bir şekilde hayata geçirme düşüncemiz var. Abdülkadir'ler, Yusuf'lar, Uğurcan'lar sürdürülebilsin diye. Sürdürülebilir bir başarı istiyorsanız bunun temeli Trabzonspor'un altyapısından geçiyor. Bundan asla taviz verme gibi bir lüksümüz yok" dedi.

ÖRÜMCEK BEYİNLİLER
Beın Sports'un düzenlenen ödül töreninde Türkiye'nin konuştuğu genç yeteneklerin yer aldığı Trabzonspor'dan kimseye ödül verilmemesi büyük tepki çekmişti, Ağaoğlu da bu duruma değinerek "Futblolun süperleri kırmızı halıda değil burada yeşil sahada. Seyretsinler görsünler, yıldız kimmiş, süper kimmiş. Abdülkadir'i alnından öpüyorum. Örümcek tutmuş beyinlere en güzel cevabı verdi" dedi.

UEFA'DAN GELEN TEBLİĞ YOK
Başkan Ağaoğlu, Finansal Fair Play kriterleri kapsamında UEFA'dan henüz ellerine ulaşan bir tebliğ olmadığına işaret ederek, "Biraz uzadı. Uzaması da bizim hayrımıza, diye düşünüyorum. Yeniden yapılanma konusunu bir an önce hayata geçirebilirsek, federasyonun önemli çalışmaları var. Bankalar Birliği ile olan çalışma hayata geçerse oradan da sıyrılırız. Ülke olarak yeniden yapılanmayı hayata geçireceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu..