Süper Lig'in lideri Trabzonspor, yalnızca lige değil istatistiklere de damga vuran bir başarıya imza atıyor. Abdullah Avcı yönetiminde geçtiğimiz sezondan bu yana kırılması zor bir rekora ve istatistik başarısına doğru ilerleyen bordo mavililer rakiplerine adeta fark atmış durumda. 

Sizler için Trabzonspor'un savunma ve hücum anlamındaki istatistiğini derledik:

SAVUNMA

Trabzonspor, Abdullah Avcı'nın gelişiyle birlikte savunma anlamında ciddi gelişmeler kaydederken bu başarı aynı zamanda puan tablosuna da yansıdı. Bu sezon Süper Lig'de kalesini 10 maçta gole kapayan bordo mavililer maç başına 0,7 gol yeme oranıyla ligin de zirvesinde yer alıyor. 

Kendi yarı sahasında rakibinden %57,2 top kapma istatistiği dikkatlerden kaçmazken %53,3 ikili mücadele başarısıyla da ligin zirvesinde yer alıyor. Vitor Hugo başta olmak üzere, sakatlığı sebebiyle sezonu kapatan Edgar IE ve Denswil'in ortaya koyduğu hava hakimiyeti başarısı istatistiklere de yansımış durumda. Bordo mavililer, %57,8 gibi ligin üzerinde bir istatistikle hava topu kapma rakamlarında da zirvede.

LİGİN EN BAŞARILI PAS YAPAN TAKIMI

Bordo mavililer, ligin saha içerisinde en fazla başarılı pas yapan takımı konumunda. Marek Hamsik, Siopis, Bakasetas, Nwakaeme gibi yıldız isimlerin yanı sıra savunmadan çıkarken Vitor Hugo, Dorukhan, Peres ve devre arasında transfer edilen Edin Visca ile Puchacz'ın katkılarıyla adeta konsol oyunlarındaki gibi saha içerisinde dizilen ve hücuma çıkan Fırtına, bu alanda %85,3'lük başarı oranıyla ligin lideri.

AKAN OYUNUN EN AZ ORTA YAPAN TAKIMI

Abdullah Avcı yönetiminde yeni bir futbol hafızası ve kimliğine bürünen Trabzonspor, Süper Lig'in akan oyunda en az orta yapan takımı konumunda. Günümüz futbolunda Manchester City, Bayern Münih gibi takımların modern futbolda değişiklik gösteren bariz özelliklerinden biri de şüphesiz daha az orta daha fazla pas oyunu olarak göze çarparken Abdullah Avcı'nın adeta bu takımlara karşı taş çatlatır cinsten benzer bir oyunla sonuca gitmesi dikkatlerden kaçmıyor.

Süper Lig'de bu sezon boyunca yalnızca 206 orta yapan bordo mavililer bu ortalarda 48 isabet sağlarken tamamı Cornelius'a ait olmak üzere toplam 4 kafa golüne imza attı.

ÖZEL Haber / Yorum: Hasan Yılmaz - HaberTS.com