Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Özer Bayraktar açıklamalarda bulundu.  Gaziantep maçında yaşanan penaltı pozisyonuna değinen Bayraktar "Gaziantep FK  maçında hakem VAR’a  gittiği zaman oradaki 3-4 oyuncumuz Emrah’a `pozisyon el’ dedi. ifadelerine yer verdi.  

Özer Bayraktar açıklamalarının devamında "Bende kulübeye yakındım. İnanılmaz tepki oldu. Penaltıyı zaten konuşmuyoruz. Ama pozisyon başlangıcına itiraz ettik. Kararı vermeden önce hakem Emrah’a döndü `el yok’ dedi. Kararı vermeden önce buraya dikkat çekmek istiyorum. İlk kararı Emrah’a söyledi ve `el yok’ dedi. Sonra penaltı noktasını gösterdi. Ağız okumadan bu görüntüler ortaya çıkar. " Fırat Aydınus’un sosyal medyada olay olan görüntüleri için konuşan Özer Bayraktar açıklamalarında "Sosyal medyada görüntüler çıktı. Maçtan 1 gün önce maçın gözlemcisi test yaptırmadığı için hakemle bir araya gelemez. Biz Protokolle çıkamıyorsak 1-2-3 delegasyon çıkamaz çünkü bunu biliyorsunuz. Oraya test olmayan insanlar çıkamıyor. Maçın hakemi ve gözlemcisi test olmadan Gaziantep tatlılarını tattılar. Kuralla uyum sağlamıyorlar. Ben Protokole çıkarsam ceza yiyorum ama maçın gözlemcisi ceza almıyor. " ifadelerini kullandı.  

Bayraktar kendisine yönetilen Trabzonspor’un bu konuda bir girişim yapıp yapmadığı sorusuna ise "Kimi kime şikayet edeceğiz. Buna toplum karar verecek. Biz karar veremeyiz. Görüntüler zaten ihbar sayılıyor. " cevabını verdi.  Altyapıdaki oyuncular için açıklamalarda bulunan Özer Bayraktar açıklamalarında "Sezon başından önce altyapıdaki oyuncular hakkında yazılar yazıldı. Altyapıdaki oyuncuları kenara atmışız.

Biz bu sezona başlarken 20-25 günhazırlık dönemi olacağını biliyorduk. Burada 20 günde maça hazırlanacağız. Hocamız ile konuştuk takımı ikiye böldük. Bize rezerv lig tanımı getirdiler. Çok farklı şeyler konuşuluyordu. Hamit Altıntop inanılmaz çaba gösterdi. Biz A takım ile altyapı oyuncularını aynı saatte çalıştırıyoruz süreci bu şekilde devam ettirdik. Bunu Chelsea’de uyguluyor. Hepsi A takım ile aynı sistemde çalıştı. Sonra rezerv lig iptal edildi. Söz veren 16 takım vazgeçti. Beşiktaş, Göztepe ve Trabzonspor kaldı. Sonra U19 ile ilgili 5 tane 2001 doğumlu oyuncu oynatabilme kuralı geldi. 27 oyuncunun 20 tanesini kiralık verdik. 3 tanesini şartlı koşulda verdik. Eğer bu 3 oyuncu iyi performans sergilerse geri alabileceğiz. Bu 20 oyuncu içinden 6-7 tanesini oynama kuralı ile gönderdik. 2 stoperimizinPazarspor’da yan yana oynatıyorlar. Oyuncularımızı bir arada tutup aynı takımda oynatmayı hedefledik. " ifadelerine yer verdi.

Djaniny'nin lisans konusundaki soruya Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Özer Bayraktar " Oyuncunun bu şekilde olduğunu biliyorduk. Beşiktaş'ın Josef transferi gibi gerekli olan belgeleri TFF’ye gönderdik. Federasyon FİFA’dan talep edecek. 1 hafta 10 gün içerisinde sorun çözülecek. " ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim