Sümer, “Mali sıkıntılar sadece Trabzonspor’un değil ülke futbolunun sorunu. Maalesef ülkedeki kulüpler batmış vaziyette” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Özkan Sümer’in açıklamaları şu şekilde;

"Transfer yasağı Trabzonspor'u etkilemez"

Trabzonspor’da transfer yasağı konusunda kesinleşmiş bir şey yok. Söylenti olarak bu haberler var. Bu yasak olsa bile Trabzonspor’u sportif açıdan zorlamaz. Kendi kaynağından kadroya kattığı oyuncular alışma süreci yaşıyor. Onların, eksiği aksağı bir yönde giderebileceğini düşünüyorum.

"Kulüpler batmış vaziyette"

Mali yapılar sadece Trabzonspor’un değil, ülke sporunun sorunu. Bütün kulüpler batmış vaziyette. Bunu görmek gerek. Ekonomik yönden, oyuncu üretiminde batmış bir ülkeyiz. Yaşlı oyuncuların bol olduğu bir lig. Trabzonspor da bu aynı yanlışlara katılan ve bedel ödemesi gereken bir konuda.

Trabzonspor nasıl düzlüğe çıkar?

Trabzonspor’un düzlüğe çıkması için bir süreç yaşaması gerekiyordu. Yapılan yanlışlardan arınması ve kendi doğrularını hayata geçirmesi önemliydi. Bu gerçekleşince her anlamda Trabzonspor’da bir düzelme sağlanabilir fikrindeyim.

Trabzonspor genç yıldızlarını satmalı mı?

Genç oyuncuları Trabzonspor satmazsa çok büyük sorunlar yaşayabilir. Büyük bedeller ödeyerek sportif başarı elde etme anlayışının nelere mal olduğu ortada. Sportif başarı ortada yok. Dünyanın en kötü liglerinden biriyiz. FIFA sıralamasında ülke olarak olduğumuz nokta belli. Genç oyuncuları elbette Türk futboluna kazandırmak lazım. Bu da ayrı bir beceridir. Genç oyuncu bir anda istenen performansı gösteremeyebilir. Bu yaklaşım da doğru bir tavır değil.

Ligin kalitesine eleştiri...

Trabzonspor’un şampiyonluk şansı kadar diğer kulüplerin de var. 29 puanlı takımın şampiyonluk durumundan söz ediliyor. Normalde 29 puanda olan takımlar ligde kalır mı, kalmaz mı diye tartışılırdı. Bu ligin kalitesi açısından da fikir veren bir şey. Bu puanlarla şampiyonluk planları yapılıyor. Bunu ilginç bir tablo olarak görebiliriz.

Özkan Sümer'den Ünal Karaman yorumu

Ünal Karaman, yönetim tarzı ve anlayışıyla gözler önünde. Kendisini Trabzonspor’a adıyor. Bir Trabzonspor duygu ve anlayışını yansıtıyor. Bu da bir güvence. Ünal Karaman gayet iyi şekilde işini sürdürüyor. Başarılı olacağını düşünüyorum. Başarı da bir anlık başarı olarak düşünülmemeli. Ünal Karaman’ın tutum ve düşüncesi Trabzonsporluları kaygılandıracak bir pozisyonda değil.

(Ajansspor)

Editör: TE Bilişim