Portekiz'in önde gelen spor gazeteleri Cardozo'nun Trabzonspor'a transferini sayfalarına taşıdılar.

Trabzonspor'un Benfica'dan 5 milyon Euro'ya transferi Oscar Cardozo'nun ardından Portekiz basını golcü oyuncunun ayrılışını sütunlarına taşıdı.

Portekiz'in Record gazetesi Cardozo'nun Portekiz'den ayrılırken söylediği "Benfica gibi önemli başarılara imza attığım bir kulüpten ayrıldığım için üzgünüm ama Trabzonspor'da yeni bir kariyere başlayacağım için de sevinçliyim. Benfica sonsuza dek kalbimde kalacak" sözlerini okuyucularıyla paylaştı. Cardozo, "Geri gelecek misin?" sorusuna ise "Elbette, burası benim evim" yanıtını verdi.

Sapo.pt adlı internet sitesi ise "Cardozo veda etti" başlığıyla verdiği haberde Paraguaylı oyuncunun "Benfica bu sene de şampiyon olabilir" sözlerini öne çıkardı.

Mais Futebol adlı internet sitesi iki kulübün anlaşmasını "Benfica Cardozo'dan 4 milyon Euro kâr etti" diye aktarmıştı. Oyuncu ayrılırken ise Cardozo'nun Benfica kariyerini değerlendirdiği sözlerine önem verdi ve oyuncunun sorulan soru üzerine verdiği "Burada çok güzel günler geçirdim, şampiyonluklar yaşadım ve önemli goller attım. Hangi gol daha iyiydi bilmiyorum. Belki Sporting'e attığım goü söyleyebilirim. Geçen sene kötü başladık evet ama daha sonra toparlanmayı bildik. Bu takımın çok deneyimli oyuncuları var ve başarıyı yeniden yakalayabilir" demecini takipçilerine aktardı. 
Editör: TE Bilişim