Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Gelişim Direktörlüğü Antrenör Eğitimcisi Rasim Kara, Trabzonspor’da forma giyen genç kaleci Uğurcan Çakır’ın son derece yetenekli olduğunu söyledi.

"Uğurcan Çakır son derece yetenekli”
Kara, Trabzonspor’un genç file bekçisi Uğurcan Çakır’ın son derece yetenekli olduğunun altını çizerek, “Şenes Bey geçen sene Futbol Vakfı'nın yemeğinde bir grupla konuşurken beni çağırdı. 'Rasim Hoca biliyor musun dünyada ilk kaleci antrenörü kursunu sen açtın' dedi. Bunu ben de bilmiyordum. Avrupa'da 2-3 günlük seminerlerle sertifika programları yapıldı. Biz 33 günle başladık, sonra 18 güne indirdik. Çok kaliteli işler çıkardık. Şu anda UEFA kaleci antrenörü kurslarına da el atıyor. Geçen sezon Süper Lig'de banko oynayan üç yerli santrfor yoktu. Sadece Burak (Yılmaz) ve Umut (Bulut) vardı. Banko oynayan üç yerli stoper yoktu. Ama 12 takımın kalesi yerli kalecilere emanet edildi. Bunların beşi 20, 21, 22 yaşında. Altay, 21 yaşında Fenerbahçe'ye geldi, oynuyor. Trabzonsporlu Uğurcan 22 yaşında, o orada oynuyor. Okan'ı Galatasaray aldı Bursaspor'dan. Muhammed Şengezer var. İleride Avrupa'da oynayan kalecilerimiz de olacak. Mesela Uğurcan Çakır. Bence son derece yetenekli. Altay da iyi. Muhammed Şengezer de çok iyi” açıklamasını yaptı.

"Fenerbahçeli Cemil çok süratli bir oyuncuydu”
Kalecilik döneminde kendisini en çok zorlayan futbolcunun Fenerbahçe’de forma giyen Cemil Turan olduğunu aktaran Kara, “Aslında pek zorlanmıyordum ama Fenerbahçeli Cemil çok süratli bir oyuncuydu. Şu anda oynasa çok yüksek paralar kazanırdı. Fatih hoca iyi futbolcuydu. Trabzonspor'da Ali Kemal vardı. Cemil hep sol taraftan gelirdi. Onu çok iyi biliyordum. Maçları akşamdan zihnimde oynardım” değerlendirmesini yaptı.

Editör: TE Bilişim