İşte Rıdvan Dilmen'in açıklamaları;

10 üzerinden dersem saygısızlık yapmış olurum. Konyaspor: 2 - Uğurcan: 2. Haksız değilim muhtemelen. Bir futbolsever olarak 3 dakikalık görüntüye Uğurcan'ın kurtarışları yetmez. Trabzonspor taraftarı ve ailesi ne kadar gurur duysa az. 

Kariyerim boyunca çok kaleci performansı gördüm. Hem oyunculuğumda, hem çocukluğumda, hem yorumculuğumda. Dünya çapında bir kaleci. Mutlaka zaafları vardır. 2 gol yedi ama sezonun performansını gösterdi. Allah sakatlık ve beladan saklasın. Erce'nin de büyük şanssızlığı. Önünde bir dev oynuyor.

Normal bir kaleci olsa, 6-4 biter, kötü kaleci olsa 8-4 biter. Yoruldum. Altıpastan çıkarıyor. Penaltı noktasından vuruyor çıkarıyor. Kafayı vuruyorlar çıkarıyor. Trabzonspor uzun süre uzatmalarda 99 dakikanın 91 dakikasını 10 kişi oynadılar. Uğurcan ve Konya performansını gördüğünüzde Trabzonspor için altın değerinde 1 puan. Uzatma dakikalarında Hamsik'in uzatmalarda hücumu düşünmesi, Abdullah Avcı'nın forveti çıkarıp forvet alması da önemli.

Avrupa'da İngiltere Premier Ligi'nde, İspanya Ligi'nde, Fransa Ligi'nde önemli kulüpler var. İspanya'da Sevilla'ya kadar olan kulüpleri değerlendirelim. Onun üzerinde Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid geliyor. Fransa'da PSG'den sonra Lyon Lille gibi takımlar, Bundesliga'da Bayern Münih, arkasından Borussia Dortmund ve diğerleri. Premier Lig'de 6 tane baba takım var diyelim. Tottenham, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United.

İtalya'ya baktığımızda Milan, Inter, Juventus. Üç tane büyük kulüp. Uğurcan Çakır, saydığım bu külüpler dışındaki takımlara giderse üzülürüm. Canım acır.

Diğerleri Trabzonspor'a büyük paralar verir 30-40 milyon Euro gibi, mesela Crystal Palace'a gitti. Üzülürüm... Uğurcan'ı ben Madrid'de, hadi deniz var Barcelona'da görmek isterim.
Manchester'da deniz yok ama iki Manchester ekibinde görmek isterim. Paris'te Şanzelize falan var. Münih'te Türkler de var. Monaco'ya gitmesin. Ne kadar deniz falan olsa da, turizm yeri olsa da üst düzey kulüp değil. Ben Uğurcan'ı ve gelecekte Altay'ı çok üst düzey kulüplerde bekliyorum.

Editör: TE Bilişim