Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş derbisi için önemli mesajlar verdi. Bu hafta ise Beşiktaş ile karşılaşacak olan Fırtına, zirve yarışından kopmadığını göstermek için kritik karşılaşmaya büyük önem veriyor. Rakibinin eksik kadroyla F.Bahçe karşısında ortaya koyduğu başarılı performansı yakından takip eden teknik direktör Rıza Çalımbay, en zor maçlardan bir tanesini oynayacaklarını söyledi. Tecrübeli teknik adam, Beşiktaş derbisinin havasına şimdiden girdiklerini belirterek, "Göreve geldiğimiz ilk haftalarda elde ettiğimiz Galatasaray galibiyeti bizim için bir seri başlangıcı olmuştu. O maçla çok iyi bir hava yakalamıştık. Bu kez ise Beşiktaş derbisini kazanarak yeni bir seriyi devam ettirmek istiyoruz. Çok zor bir karşılaşma bizleri bekliyor olacak ancak evimdeki bu maçta itici gücümüz olan taraftarımız ile sonuca gideceğimizi düşünüyoruz" dedi.

TRİBÜNLER DOLMALI
Çalımbay, taraftarı da derbi maça davet ederek, "Tribünlerin tamamen dolmasını bekliyoruz. Onlara ihtiyacımız var. Nasıl Beşiktaş taraftarı bu stadı dolduruyorlarsa bizde de aynısı olmalı. Bize bugüne kadar tam destek veren taraftarımıza minnettarız. Onların tribünde olması takımımızı ateşliyor, olumlu etkiliyor" ifadesini kullandı.

ZAFER YAKIŞIR
Alanyaspor 'u deplasmanda mağlup ederek 6 hafta sonra galibiyetle tanışan ve 2018 yılında da ilk galibiyetini alan Trabzonspor'da gözler pazartesi günü oynanacak Beşiktaş derbisine çevrildi. Aldığı galibiyetle taraftarlarının yüzünü güldüren ve Avrupa iddiasını da devam ettiren Karadeniz ekibinde, Alanyaspor maçından sonra oyuncuların taraftarlar bütünleşmesi Beşiktaş derbisi için de umutları artırdı. Alınan olumsuz sonuçların ardından taraftarlarla takım arasındaki olumsuz rüzgarı Alanyaspor galibiyeti dağıtırken, derbi karşılaşmasına taraftarların büyük ilgi göstermesi bekleniyor.