Süper Lig takımı DG Sivasspor'un Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Yeniçağ'a açıklamalarda bulundu. Tecrübeli hoca, merak edilen birçok soruya cevap verdi.

- Kaptan, Sivasspor'da bu sezon için soruyorum; istediklerini gerçekleştirebildin mi? Bu sezon mesela, hedefin neydi, sezon sonu nerede olmayı planlıyorsunuz?

- Hedefimiz Avrupa kupalarına katılmaktı. Katıldık. Geçen sezon da bu sezonun başında da yaptık bunu. Bildiğim kadarıyla başka bir Anadolu takımı yok üst üste iki kez giden. Şu anda ligde orta sıralardayız. Geçen sezon da bu haftalarda aynı durumdaydık. Sonra istikrarlı bir seri yakaladık ve ligin ikinci yarısını namağlup bitirdik. Yine hedef o. Sezon sonunda ilk 5'in içinde olmak istiyoruz. Yalnız bu kez bir sıkıntımız var. Ligi ve kupayı birlikte götürmek istiyoruz ama geniş kadromuz yok. Sakatlıklar da eklendi.

- Takviye yapmayı düşünüyor musunuz? Transfer yani!

- Biz diğer kulüpler gibi değiliz. İstediğimiz gibi oyuncu alamıyoruz. Paramızın yettiğini alabiliyoruz. Yönetimin maddi açıdan sıkıntısı yoksa zaten yapar. Ama ihtiyacımız var. Örneğin Leke James sakatlandı, sezonu kapattı. Yerine mutlaka bir alternatif almamız lazım. Yönetime söyledim. İstediğim zaten sadece bir kişi. Fazla da istemiyorum. Dengeleri bozmak istemiyorum.  

- Dar kadronuza rağmen oyuncularınıza talipler var. Mesela Uğur Çiftçi'yi Trabzonspor da istiyor, Fenerbahçe de...

- Şu anda oyuncu satabileceğimizi düşünmüyorum. Zaten almak isterken vermek yanlış olur. Ama kulübün ve de oyuncunun menfaatine olacaksa engel de olmam. Uğur Çiftçi için net bir şey yok. Bana gelmedi. Böyle bir şey olursa önce benimle konuşur yönetim.

- Doğduğundan beri futbolun içindesin. Futbolcu olarak da teknik adam olarak da. Nedir bu istikranın ve başarının sırrı?

- İstikrar. Bu işi sevmek ve çok çalışmak. Ben gittiğim her yerde hedefimi gerçekleştirdim. Bazı yerlerde çok sıkıntı yaşadım. Ama asla pes etmedim. Bu işi çok seviyorum. 20 yıl futbol oynamanın tecrübesi de var. Ama Anadolu'da çalışmak çok zor. Çok çalışırsın, hedef koyabilirsin. Ama elinde malzeme olmayabilir. Oyuncu eksik olabilir. Çok takım aldım ben sonlarda, düşmemeye oynayan. Hepsini de çıkardım düzlüğe Allah'ın izniyle. Mesela Antalyaspor'u aldım, 2 puanı vardı. 5. sırada bitirdik ligi. Trabzonspor'u da öyle. 3-4 tane takımı Avrupa kupalarına götürdüm. Denizlispor'u mesela. Kaç tur geçtik. Bizi eleyen Porto o sene şampiyon oldu.

- Teknik direktör olarak lig şampiyonluğu özlemin vardır herhalde...

- Lig şampiyonluğunu Sivasspor olarak iki sene önce kaçırdık. İlk yarıyı lider bitirmiştik. Kimse bunu beklemiyordu. Ama ikinci yarı aynı yeri korumak için transfere ihtiyacımız vardı. Ama zordu. Kulübün belli bir maddi gücü var. Eğer transfer yapabilseydik şampiyon olurduk.

- Peki Anadolu'dan artık şampiyon çıkmaz mı bu durumda?

- Çıkar. Hem de rahatlıkla çıkar. Sağlam yönetim, disiplinli bir takım, iyi bir taraftarla elbette çıkar.

- Bu sezona bakarsak. Ligde Trabzonspor açı ara önde gidiyor. Ne diyorsun, şampiyon olurlar mı bu kez.

- Bu sene Trabzonspor'un büyük avantajları var. En büyük avantajı Avrupa'ya erkenden veda etmesi oldu. Diğer 3 takım gitti, büyük sıkıntı yaşadı. Biz de gittik, sıkıntı çektik. Trabzonspor sadece ligi düşündü. Çok da para harcadılar, hala harcıyorlar. Trabzonspor'un şampiyon olması gayet normal. Olmazsa olmaz! Olmazsa büyük sürpriz olur. Trabzonspor zaten şu anda en çok lobisi olan takım. Ben de orada çalıştım, iyi biliyorum. Lobisi güçlü. Yani şunu demek istiyorum, her yerde Trabzonlu var, her yerde taraftarı var. Büyük camia. Zaten taraftarı da büyük.

Editör: TE Bilişim