Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay düzenlediği basın toplantısında hakem hataları TFF ve Trabzon maçını değerlendirdi. 37 günde 10 maç yaptıklarını dile getiren Çalımbay, Sivasspor üzerine oyun oynandığını ligde tek penaltı verilmeyen takımın Sivasspor olduğunu söyledi.

"BİZE BÖYLE DAVRANACAKLARINI BİLSEM KUPAYA FARKLI KADROYLA ÇIKARDIM"

"Önümüzdeki cuma günü oynayacağımız maçla birlikte 37 günde 10 maç oynamış oluyoruz. İkinci yarıda oynanacak maçların yarısından fazlasını neredeyse oynadık. Takımda 6-7 futbolcumuz bu maçların hepsinde oynadı. Antep'e kar altında 7 saatlik yolculukla gittik. Arkasından Antalya'ya gittik. Çarşamba-Pazar oynasak sıkıntı yoktu ama Perşembe gece oynayıp, Pazar maça çıkmak zor oldu. Bu yüzden birçok sakatlıklar da oldu. Şu an 6 oyuncumuzun oynamama riski var. Yatabare hemen hemen tüm maçların ilk 11'inde oynadı. Bizim sıkıntılarımızın hepsini gözardı ettiler. Trabzonspor'la pazar günü maç oynadık ve bu hafta bizim maçımız yine cuma günü akşam 20.00'de. Akşam 8'de burada soğukluk eksiye geliyor. Bu saatte soğuk nedeniyle taraftarlarımız maçlara gelemiyor. Sivas'ta bu saatte maç oynatırsanız çok az taraftar gelir. Bizim normal maçımıza bile en az 10 bin taraftar geliyor. Zor şartlar altında kupa maçlarını oynadık. Bize böyle davranacaklarını bilseydik kesinlikle kupa maçlarına farklı kadrolarla çıkardım. Antalyaspor bizimle oynadıktan sonra pazartesi oynadı. Bize de böyle yapsalar takımımızın dinlenme şansı olurdu. Sakatlıklar daha da arttı."

"29 MAÇTIR SİVASSPOR'A PENALTI VERİLMİYOR"

"Trabzon maçıyla ilgili fazla bir şey söylemek istemiyorum. Üzüldüğümüz şeyler oldu. Biz, kimsenin hatasıyla maç kazanmadık ama hakemlerin hatalarıyla çok fazla puan kaybettik. Başakşehir, Trabzon maçlarında verilmeyen penaltılarımızı yazan yok. Galatasaray, Malatya'yı 1-0 yendi. Penaltıyla attı golü ve maçı bitirdi. 29 maçtır Sivasspor'a penaltı verilmiyor. Türkiye'de Sivasspor'dan başka her maçta gol atan takım var mı? Bu takım bir sürü pozisyona giriyor ama hakem arkadaşlarımız maalesef görmüyor. Herhalde VAR'ın başında da kimse yok. Başakşehir maçında adam koltuğunun altına topu aldı gitti. Cüneyt Çakır, Avrupa'da çok güzel maç yönetiyor ama burada başka bir adam oluyorlar. Trabzonspor maçında Cüneyt Çakır'ın yaptığı bir sürü hata vardı ama hiç gündeme geldi. Aynı hatalar Trabzon'a yapılsa çok farklı olurdu her şey. Bizim kimseye ihtiyacımız yok ama her takıma aynı şekilde davranılmalı. Biz nasıl çok iyi bir şekilde oynayarak liderlik yaşadıysak, yine aynı şekilde devam edeceğiz. Biz bu hafta da sıkıntı yaşayabiliriz, çünkü çok fazla eksiğimiz var. Biz 1 aydır antrenman yapamıyoruz. Hem kar, hem de zamansızlıktan dolayı. 2 gün sonra maç yapacağız, adama yüklenemezsin. Biz ne TFF, ne de yayıncı kuruluşla anlaşabildik maç saatleri konusunda. Bundan sonra istedikleri saate verebilirler."

"BİZE YAPILANLAR TRABZON'A YAPILSA NE OLURDU?"

"Eğer Trabzon'da bize yapılanlar, Sivas'ta Trabzon'a yapılsa ne olurdu? Hiç beklenmedik bir anda affedilen oyuncu Sivasspor'da olsa ve maça çıkıp 2 gol atsa ben görürdüm neler oluyor. Bizim kimseye bir zararımız yok. Bize haksızlık yapıldığı için konuşuyoruz. Bizim lehimize bir şey vermelerini de istemiyoruz. Biz sadece hak ettiğimizi almak istiyoruz. Cüneyt Çakır'ı 5 yıl sonra Trabzon'a veriyorsunuz. Niye bizim maçta veriyorsunuz, başka maçta verin."

"OYUNCULARIM ARTIK HAKEMLERE İNANMIYOR"

"Hakemlere bizim saygısızlığımız yok ama onlar bize saygı göstermiyor. Yatabare boş kaleye gol atarken oyunu durduruyor. Antalya maçında direkt penaltı verdi. Penaltıyı veriyor, VAR'dan dönüyor. Madem VAR'a gidiyorsun, Başakşehir maçında gözünün önünde olan pozisyon VAR'a git bir bak. Vermeyecekseniz yine vermeyin ama VAR'a gidin bir bakın. Bizim çok centilmen taraftarlarımız ve efendi futbolcularımız var. Bizimle uğraşmasınlar. Oyuncular artık, 'Hocam hakemler bize penaltı vermez' diyor. Artık inanmıyorlar. Antrenmanda ben maç yönettim, bir pozisyonda penaltı vermedim. 'Hocam sen de verme' diye isyan ediyor çocuklar artık. Bizim kimseyle derdimiz yok, sadece bize karşı haksızlık yapılmasın istiyoruz." (futbol arena)

Editör: TE Bilişim