Spor Toto Süper Lig'in kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile Trabzonspor, Karadeniz derbisinde karşı karşıya geldi. Rize Didi Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Trabzonspor, 3-2'lik skorla kazandı.

Rizespor, 16. dakikada Fernando Boldrin'in golüyle öne geçti. Trabzonspor, bu gole 20. dakikada Hugo Rodallega ile cevap verdi ve skoru eşitledi. 23. dakikada Dario Melnjak'ın kendi kalesine attığı golle Trabzonspor öne geçti. 43. dakikada Abdülkadir Ömür, ilk yarının skorunu belirledi.

Rizespor, 65. dakikada Vedat Muriqi attığı golle maçın skorunu belirledi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor, 63 puanla sezonu 4. sırada bitirdi ve UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılma hakkı elde etti. Çaykur Rizespor ise sezonu 41 puanla noktaladı.

RİZESPOR BASKILI BAŞLADI, GOLÜ BULDU

Mücadeleye Rizespor baskısıyla ancak düşük tempoyla başladı. İlk dakikalarda oyunu Trabzonspor yarı alanında oynayan Rizespor, 16. dakikada öne geçti.

Mykola Morozyuk'un sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Braian Samudio arka direkte kafayla topu Vedat Muriqi'e indirdi. Muriqi bekletmeden pasını Fernando Boldrin'e aktardı ve Fernando Boldrin'in altıpas önünde yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Uğurcan Çakır'ın yanından ağlarla buluştu.

TRABZONSPOR ADETA 'UYANDI'

Bu gol Trabzonspor'u deyim yerindeyse 'uyandırdı' ve maça başlattı. 1-0'dan sonra baskıya başlayan Trabzonspor, 20. dakikada skoru eşitledi.

Sol kanatta topla buluşan Anthony Nwakaeme'nin ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Hugo Rodallega, altıpas önünde yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı Gökhan Akkan'ın solundan köşede ağlarla buluşturdu.

EKUBAN OYUNA GİRDİ, GOL GELDİ

Baskısını düşürmeyen Trabzonspor'da Jose Sosa, 22. dakikada sakatlandığı için yerini Caleb Ekuban'a bıraktı. Ekuban, sadece 1 dakika sonra Trabzonspor'un öne geçtiği gole katkı sağladı.

23. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında Anthony Nwakaeme, Caleb Ekuban, Hugo Rodallega arasındaki üçlü paslaşma sonucunda topla buluşan Hugo Rodallega altıpas önünde vuruşunu yaptı. Gökhan Akkan'dan dönen meşin yuvarlak pozisyonu önlemek isteyen Dario Melnjak'a çarparak kaleye yöneldi ve top ağlarla buluştu. Trabzonspor, bu golle 2-1 öne geçti.

ABDÜLKADİR FARKI ARTIRDI

Trabzonspor, bu golden sonra da baskısını azaltmadı. üst üste ataklar yapan Trabzonspor, 43. dakikada genç yıldızı Abdülkadir Ömür ile farkı 2'ye çıkardı.

Anthony Nwakaeme'nin sol kanattan gönderdiği uzun pasla topla buluşan Abdülkadir Ömür hızla ceza alanına girerek hafif sağ çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Gökhan Akkan'ın yanından ağlarla buluşturdu.

Trabzonspor, bu golle birlikte ilk yarıyı 3-1 önde kapattı.

RİZESPOR OYNADI, OYNADI, ATTI

Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk, Musa Çağıran'ı oyundan alırken yerine Aminu Umar'ı sürdü. Rizespor, ikinci yarının başında arka arkaya ataklarla farkı azaltmaya çalıştı. 48'te Aatif, 49'da Muriqi Trabzonspor kalesini yokladı. 52'de Muriqi, Saadane'nin ortasında yaptığı kafa vuruşuyla bir kez daha gol aradı.

Rizespor, topla daha fazla oynamaya ve Trabzonspor yarı alanında oynamaya devam etti. Ev sahibinin baskılı oyunu, 65. dakikada meyvesini verdi ve farkı 1'e indi.

Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Fernando Boldrin'in ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Vedat Muriqi, altıpas önünde yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı Uğurcan Çakır'ın sağından ağlarla buluşturdu.

TRABZONSPOR OYUNU TEKRAR DENGELEDİ

3-2'den sonra Trabzonspor, oyunu dengeledi ve Rizespor kalesine ataklar yapmaya başladı. Oyunun tekrar Trabzonspor'un kontrolüne geçtiğini gören Okan Buruk, oyundan düşen Aatif'n yerine 73. dakikada Mustafa Saymak'ı sahaya sürdü.

Rizesor, değişiklikten sonraki bölümde tekrar oyunun kontrolünü aldı. Arka arkaya gelişen ataklarda Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır, başarılı performansıyla skorun değişmesine izin vermedi.

Maçın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Trabzonspor, sezonu 3 puanla tamamladı.