Soru: Roy, biraz konu dışı olacak ama şu an Türkiye’de kiralık olarak forma giyen ve 12 gol atmış bir oyuncunuz var.

Sörloth’tan bahsediyorum. İki yıllık bir kiralık anlaşması yapıldı biliyorsun. Ancak acaba mevcut form grafiği de düşünüldüğünde onu yeniden buraya getirmek hakkında ne düşünürsün? Ortaya koyduklarından ne kadar etkilendin?

Hodgson: Onu takip etmeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Biliyorsunuz buraya geldiğinde büyük beklentiler vardı onun hakkında. Ancak bu kolay değil ve hemen beklentileri karşılayamadı. Sonrasında hak ettiği şansları burada bulamadığı bir durum oluştu. Böyle olunca oynayabileceğiniz bir yere gitmelisiniz. Düzenli oynayabileceği bir yere gitmesinin önemli olduğunu düşündük.

Hudgson: Onunla imzalarken onda gördüğümüz potansiyeli göstereceğini umarak böyle bir karar aldık. Ancak Türkiye Ligi’ne de saygı duymakla beraber üzülerek söylüyorum ki bunlar aynı seviyede ligler değil. Farklı bir futbol var. Türkiye’de gol atması gelip burada aynı sayıda gol atacağı anlamına gelmiyor. Onu kiralarken uzun vadeli bir anlaşma yaptık ve şimdi bununla yaşamak zorundayız. Anlaşmaya saygı duymalıyız. Umuyorum performansı böyle devam eder. Ve döndüğünde Trabzon’dan Premier Lig’e, Palace’a gollerini de getirir.

Editör: TE Bilişim