Futbol oynadığı dönemlerde Türkiye’nin en önemli kalecilerinden olan hatta kısa bir süre Barcelona macerası da yaşayan Rüştü Reçber, Trabzonspor’un başarılı kaptanı Onur ile ilgili konuştu. Türk futbolunda ki süreç ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yapan Rüştü, Onur ile ilgili olarak, “Gönlüm Avrupa'da oynaması yönündedir. Çok değerli bir kaleci, çok ağır sakatlık geçirdikten sonra dönmek marifet ister. Üstesinden geldi. Tolga ve Volkan da çok iyi kaleciler. Cenk Gönen'i de çok savunuyorum” diye konuştu. 

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta oynadığı yıllar hatırlatılınca ‘hangi takıma daha yakınsın?” sorusuna, “ Fenerbahçe'ye 13, Beşiktaş'a 5 yılımı verdim. Az bir süre değil. İki camiayı da ayrı ayrı seviyorum. İki taraf da beni kendinden görebilir. Beni Galatasaraylı da görebilirler, Trabzonlu da. Çocukken Galatasaraylıydım” dedi. 

Çocukken Galatasaraylı olduğunu da gizlemeyen Rüştü, “Küçükken Galatasaraylıydım. Fenerbahçe'ye transfer sürecinde Fenerbahçeli oldum. Şimdi sorsanız Fenerbahçeliyim. Bir taraftan Beşiktaş'ı sevip tutuyorum. Diğer yandan Galatasaray'ı da tutuyorum. Her takımı seviyorum, beni sevdiklerini biliyorum” diye konuştu.