Trabzonspor’un eski teknik direktörlerinden Sadi Tekelioğlu, bordo-mavililerin gündemine yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Tekelioğlu, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu ve yeni teknik direktör konusunda dikkat çeken sözler söyledi. Sadi Tekelioğlu, Trabzonspor’dan teklif aldı mı? Tüm bu sorulara canlı yayında yanıt verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında canlı yayında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Sadi Tekelioğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Sadi Tekelioğlu: "10 kupa alacağımıza 1 kez lig şampiyonu olalım"

-Trabzonspor ligde ikinci oldu ama Türkiye Kupası’nı kazandı. Trabzonspor’un kupa şampiyonluğuna hangi açıdan bakmak gerek? Ne dersiniz?

Ortada bir maçtı. İki takım da birbirini yenebilecek durumdayken, Trabzonspor’un klas oyuncuları sonucu belirledi. Lig maçı sebebiyle başkan da çok dolmuş. Trabzonspor, çok istekli ve arzuluydu. Coşkulu bir şekilde oynadılar. Alanyaspor ile oynanan ve şampiyonluğu kaybedilen maç vardı. Oyuncular da ciddiye almış. Alanyaspor ise Erol Bulut’un ayrılığı sebebiyle çok motive değildi. Trabzonspor için buruk sevinç. 10 kupa almasaydık, ama ligi şampiyon bitirseydik daha iyi olurdu!

"Diğer kulüpler öne geçip şampiyonluğu bırakmazdı"

-Trabzonspor, ligde şampiyonluğu neden kaybetti?

Öne geçen takımların puan kaybetmesi zor görünür. Ama Trabzonspor’da öyle olmadı. Trabzonspor zor işleri başarırken, öne geçtiği maçları çok kötü bitirdi. Ciddi puan kayıpları yaşadı. Neredeyse 10 maç öne geçilip puan kaybı yaşandı! Trabzonspor, başarılı olunacak sezonda inanılmaz şekilde durumu aslında başarısızlığa dönüştürdü. Diğer kulüpler öne geçse belki şampiyonluğu yitirmezdi. Yanlış değişiklikler de vardı. Çok üzücü bir şampiyonluk kaybı yaşandı.

"Şota disiplinsiz, ben olsam Abdullah Avcı ile anlaşırdım"

-Abdullah Avcı mı, Şota Arveladze mi göreve gelmeli?

Abdullah Avcı’nın gelmesi halinde başarılı olacağını düşünüyorum. Şota Arveladze takımın başındayken ben altyapıdaydım. Birlikte çalıştık. Hatta o gidince ben göreve gelmiştim. Benden sonra Hami Mandıralı takımın başına geçmişti. Şota, Trabzonspor’da otorite sağlayamadı. Çok geniş bir hocaydı. İdmanları izliyordum. Disiplinli olmadı. Trabzon gibi bir yerde otoriter bir teknik adam olması gerekir. Şenol Güneş dönemi örnektir. Disiplini sadece futbolcu değil, basına karşı da dikkatli olmak gerek. Şota, Trabzon medyasıyla, taraftarla çok yakın olmuştu. Avcı, Trabzon’a yabancı. Avcı’nın Trabzonspor’da daha rahat çalışacağını düşünüyorum. Yoksa bizim Sadi, bizim Hüseyin, bizim Şota olunca sorun olur. Trabzonspor’un yerinde olsam Abdullah Avcı ile anlaşırdım.

"Çimşir'e destek veren bir hoca olsaydı Trabzonspor şampiyonluğu kutluyordu"

-Hüseyin Çimşir için neler söylersiniz? Trabzonspor’un teknik adam konusunda bir B planı olmadığını düşünüyorum. Çimşir kararı sizce hata mıydı?

Ünal Karaman alınırken Trabzonspor’un bir B planı yoktu. Trabzonspor hoca yetiştirme yeri değildir. Şampiyonluğa katkı yapacak isimlerin geleceği bir yerdir. Gelirken de doğru değildi. Karabükspor’da yaptıkları ortada. 13 maç kaybeden bir hoca Trabzonspor’a geldi. Başarılı oldu mu? Oldu. Hayrettin Hacısalihoğlu ona güzel bir ortam hazırladı. Gidişi sonrasında Hüseyin Çimşir’in üzerinde biri olabilirdi. Ona destek amaçlı gelebilirdi. Hüseyin Çimşir’e destek verecek biri olsaydı, Trabzonspor’un belki de şampiyonluğunu kutluyordu. Çimşir yardımcı hocaydı. Türkiye’ye yardımcı antrenörlerin katkısı pek yok. Avrupa’daki gibi değil. Hoca gidince yardımcısı başarılı olur fikrine katılmıyorum.

Sadi Tekelioğlu: "Bizi orada yaşatmazlar"

- Ahmet Ağaoğlu arasa ve teklif yapsa, Trabzonspor’un başına geçer misiniz?

Bizim, Trabzonspor’da çalışma şansımız kısıtlı. Benim için Türkiye’de teknik direktörlük konusunda Fatih Terim 1.sırada gelir, sonra da Şenol Güneş… Şenol Hoca dahi Trabzon’da sıkıntılar yaşadı. Yönetimden ayrıca bana teklif gelmez. Teklif gelse ve Trabzonspor’un başına geçsem bizi hemen 2 maçta rencide ederler. Ama altyapı konusunda destek vereceğimi daha önce de söylemiştim. Hatta bana A takım hocası değil, ‘gel ekipte ol’ deseler bile düşünmem. Bizi orada yaşatmazlar! O yüzden Abdullah Avcı’ya daha toleranslı davranırlar. Trabzonlu teknik adamların Trabzonspor’da çalışması zordur.

Editör: TE Bilişim