Trabzonspor'un eski teknik direktörü Sadi Tekelioğlu, Sörloth, Abdülkadir Ömür ve Uğurcan Çakır transferleri hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte o sözler.

 Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon öncesi transferde atağa kalkan ve kadrosuna, Gervinho, Hamsik, Bruno Peres, Fode Koita gibi isimleri katan Trabzonspor yeni sezona iddialı girecek. Bordo-mavililerin eski teknik direktörlerinden Sadi Tekelioğlu, Trabzonspor'un gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tekelioğlu, Abdülkadir Ömür ve Uğurcan Çakır ile ilgili çarpıcı konuştu. 

"Uğurcan hatalı olmamasına rağmen fiyatı düştü"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun, 'Abdülkadir Ömür için Manchester City'den gelen 23 milyon Euro teklifi reddederek hata yaptım' sözlerini değerlendiren Tekelioğlu, "Yönetim, hem Abdülkadir Ömür hem de Uğurcan Çakır'ın EURO 2020'de değerinin artacağını düşünüyordu. Örneğin; Uğurcan, EURO 2020'de hatalı olmamasına rağmen bence fiyatı düştü. Benzer bir durum Abdülkadir için de geçerli" değerlendirmesini yaptı. 

"Abdülkadir transferinde büyük fırsat kaçtı"

Deneyimli teknim adam, "23 milyon Euro çok ciddi bir paraydı. Artık o rakamlar hayal oldu. Abdülkadir Ömür'ün yeniden parlaması için bir sezona ihtiyacı var. Şu anda kimse Abdülkadir'e o parayı vermez. Zaten Trabzonspor da değerini bulmadan oyuncuyu satmaz. Satılmayacak futbolcu yoktur ama değerini bulması gerek. Abdülkadir Ömür konusunda büyük fırsat kaçtı" dedi.
Sadi Tekelioğlu: Uğurcan'ın fiyatı düştü, Abdülkadir'de hata yapıldı

"Trabzonspor sezona avantajlı giriyor, top futbolcularda"

Trabzonspor'un yeni sezonda favori olduğunu ifade eden Tekelioğlu, "Trabzonspor iyi bir kadro kuruyor. Oturmuş bir kadro olacak yeni sezonda. Ligi bilen, Trabzonspor'u da tanıyan bir teknik adam var. Abdullah Avcı piyasayı da Türk futbolunu da biliyor. Ayrıca alınan oyuncular takip edilerek alındı. Bordo-mavililer lige avantajlı başlıyor gibi görünüyor. Tabii ki top artık futbolcularda" ifadelerini kullandı. 

"Sörloth bir fantezidir, geleceğini sanmıyorum"

Yönetimin 2 forvet oyuncusu almak gibi bir planı olduğunu söyleyen Trabzonspor'un eski teknik direktörü, "Sörloth gündemde ama bu fantezidir. Trabzonspor, Sörloth'a 5 milyon Euro civarında bir para veremez. Ben gelme ihtimalinin düşük olduğunu sanıyorum. Zaten kiralık bir oyuncuya Trabzonspor'un o kadar para vermek gibi bir lüksü de yok. Kiralık oyuncu oynar ve gider. Bu unutulmamalı" diyerek sözlerini tamamladı. (Ajansspor)

Editör: TE Bilişim