Trabzonspor Kulübü A.Ş.'nin şikâyeti üzerine, bordo mavililerin eski başkanı Sadri Şener hakkında, 'güveni kötüye kullanma' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlamalarıyla dava açıldı. İddianamede Şener'in  kulübü 3 milyon 939 bin 202 lira zarara uğrattığı ileri sürüldü.

Sadri Şener ise hakkında açılan dava sonrası DHA’ya açıklama yaptı. Kulüp başkanlığı döneminde veremeyeceği bir hesabının olmadığını belirten Sadri Şener, şunları söyledi:
"Gidip veririz ifademizi, ne yapalım? Görevi nasıl kötüye kullanabilirim? 30 milyon Euro şahsi kefaletim var. Bankaya imza atmışım. Para ödenmezse ben ödeyeceğim. Bugünki parayla 61 milyon TL’lik hibem var kulübe. Bu şeye benziyor; mecliste bir milletvekili İsmet Paşa’ya, ‘Asker kaçağısınız' diyor. Millet başlıyor gülmeye. Bu da ona benziyor. Hata yapmış mıyım, yapmışımdır tabi. 7 defa Mali Genel Kurul’da ibra edilmişim ben. Görevi nasıl kötüye kullanırım? İçişleri Bakanlığı müfettişlerinden tebrik aldık bu konuda."

'SADECE ÜZÜLÜYORUM, İÇİM CIZLIYOR'

Sadri Şener, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bizim için borsada iki şirketi birleştirmek çok önemliydi. 300 milyon dolardan kurtardık kulübü bu birleştirmeyle. Aksi taktirde 6 sene içerisinde 90 milyon TL temettü ödememiz lazımdı. Nereden ödeyecektik? Sağda, soldaki avukatlar ile yapılmıyor bu iş. Şike davası geçirdik, yüzümüzün akı ile çıktık. Fenerbahçe o davalara, 30 milyon dolara yakın avukat parası harcadı ama sonuç alamadı. Sadece üzülüyorum. İçim cızlıyor. Başka da bir şey değil. Kişisel hesaplaşma gibi. Ama benimle ne gibi kişisel hesaplaşmaları olabilir veya benim onlarla? Galatasaray’da Adnan Polat’ı vermişti mahkemeye. Bunlarda bizi."