Trabzonspor Kulübü Eski Başkanı Sadri Şener, bordo-mavililerin gündemini değerlendirdi. Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Sadri Şener’in açıklamaları şu şekilde: 

Sadri Şener: "Trabzon'da oynanan maçların favorisi biziz"

Trabzon’da oynanan maçların favorisi daima biziz. Önemli bir derbiydi. Takımın galibiyete ihtiyacı vardı. Ünal Karaman’ı ve çocukları tebrik ediyorum.

Sadri Şener: "Beşiktaş iyiyken de yenmişizdir"

Beşiktaş kötüydü, Trabzonspor o yüzden kazandı demek doğru değil. Beşiktaş iyiyken de yenmişizdir ya da yenilmişizdir. Haklı bir galibiyet aldık. Beşiktaş’ın transferlere ihtiyacı var gibi görünüyor.

Sadri Şener: "Ünal Karaman, borcun olduğunda seni icraya vermez"

Yönetim Ünal Karaman’ın arkasında durmalıdır. Ünal Karaman’a borcun olduğunda seni icraya vermez. Bunlar, teknik adamlar için kriter olmaya başladı. Hakikaten iyi bir Trabzonsporlu. Ünal Karaman’ın her zaman yanındayım.

"Trabzonspor için hedef şampiyonluk olmalı, olmazsa Avrupa"

Trabzonspor için hedef şampiyonluk olmalı. Ama olamazsan da Avrupa’da olmalısın. Avrupa maçları olunca gündemde kalırsın. İtibar açısından da önemli. Birkaç kulvarda Trabzonspor’un olması gerek. Sakatlıklar oldu ama inşallah başka sakatlık olmaz.

Sturridge ve Obi Mikel yorumu

Sturridge ve Obi Mikel için konuşmak adına erken. Önümüzde bir süreç var. Mutlaka katkısı olacaktır. Ama en çok altyapıdan gelen oyuncuların takıma adapte olmasından keyif alıyorum.

"Abdülkadir Ömür'ün satılmaması doğru bir karardı"

Abdülkadir Ömür’ün satılmaması doğru bir karardı. Sakatlığı talihsizlik tabi. Hem yarışmacı olacaksın hem de satacaksın. Kasaya iyi para giriyor ama başka sıkıntılar olabiliyor. Beşiktaş’ta böyle problemler var mesela. Galatasaray da iyi transferler yaptı ama henüz karşılığı yok.

Borçlar nasıl ödenir?

Yapılandırma önemli. Futbol takımları, büyükler Avrupa’ya sık sık gitme imkanı bulmalı. Öyle olursa borçları öderler. Transferler de önemli. Ahmet Ağaoğlu bu konuya iyi dikkat ediyor diye düşünüyorum. Umarım bu yapılanmaya uyarız.

Editör: TE Bilişim