Trabzonspor’un eski başkanı Sadri Şener Lig Radyo'ya bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu.

İŞTE O AÇIKLAMALAR: 

"Başka kulüplerde yöneticilik yapmanın iyi bir şey olmadığını görüyorsunuz. Bu da şimdiki gençlere de küpe olsun. Benim Türkiye’deki kulüp başkanlarının içinde çok özel bir durumum var. 1992 yılında yöneticiyken 6-7 milyon dolar paramı hibe ettim bugünkü parayla 61 Milyon TL yapıyor. 30-40 Milyon Euro’lara kefaletim var. Şirketin borsa işlerini hallettik. Avrupa Kupalarına gittik filan ama hepsi boşmuş meğer. Beni suçladıkları şey "avukatlara para verdim böylece zimmetime para geçirmişim" Benim böyle bir niyetim olsa yönetim kurulu kararı alırım 10 Milyon TL verin diye ya da borsada yarın hisseler 2 katına çıkacak gibisinden şeyler söylerim. Ama ben aklanmışım ibra edilmişim. Ama işte zaten şu anda çok tartışılan zaten çok sempatik karşılanmayan bu yönetimin aldığı bir karar bu. Biz de gider ifademizi veririz. Ama içim acımıyor değil. Kalkıp deseler ki şu an, "ya biz yanlış yaptık filan", affetmem mümkün değil. Bundan sonra Trabzonspor camia mıdır, değil midir bu olaylardan sonra yapılacak tavırlara göre biz de anlarız."

ÇOK İŞLER YAPTIK HEPSİ BOŞMUŞ

"Yani oradan nerelere getirdik kulübü 2011’de bana göre değil Türkiye’de herkese göre şampiyon olduk. Kupa aldık, Süper Kupa aldık kulüp tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde yer aldık hiçbir kulüpte olmayan santral işini aldık buna benzer daha bir çok iş yaptık ama hepsi boşmuş."

KEŞKE TRANSFERİ KENDİM YAPSAYDIM

"Tabi ama ben hiçbir zaman gidip de şu oyuncuyu alıyorum diyip kafama göre almadım. Hocalar da bu işlerden en güzel sıyrılan insan topluluğu. Hiçbir zaman bu oyuncuyu ben aldım diyen hoca olmadı. İş hep bizim sırtımıza kaldı. Bazen diyorum hiç hocaya sormadan kendim yapsam daha doğru mu yapardım bilemiyorum."

ŞÖHRETLİ OYUNCU GELMİYORUN GERÇEKLERİ

"Ben Trabzonspor’a "şöhretli oyuncu gelmiyor" demiştim. Malouda’yı getirdiklerinde "hani gelmiyordu" demişlerdi. Ama Malouda sezonu bile tamamlayamadı. Trabzonspor’a şöhretli oyuncu gelmiyor bunu kabul etmek lazım."

ARAMIZDAKİ FARK ANLAŞILDI

"Genç bir takım kurmak gerekir ama bunu da 1461’i küme düşürerek yapmamak lazım. Biz 1461’in Süper Lige çıkmasını istemiyoruz diye dilekçe vermiştik ama bu arkadaşlar küme düşürdü aramızda ki fark bu. Tabi şimdi tam içeriyi bilemiyorum çünkü uzaklaştım gönül olarak da uzaklaştım ama Trabzonspor’un şampiyonluğa oynaması için para harcaması lazım. Trabzonspor’da para bulunur, oyuncu bulunur, hoca bulunur ama itibarı kaybetmemek lazım itibar 10-15 yılda yerine getirilir."
Editör: TE Bilişim