Trabzonspor'a uzun yıllardır gerek iç sahada, gerekse deplasmanlarda destek olan Vakfıkebirliler Grubu'nun bulunduğu Güney Kale Arkası tarafından sahaya atlayan kişinin, grupları ile alakasının olmadığını açıklayan Vakfıkebirliler Derneği yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Trabzonspor kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Pazar günü oynanan Galatasaray müsabakasında yaşanılan üzücü olay nedeniyle kamuoyunu aydınlatma ihtiyacı hasıl olmuştur. 

Biz Vakfıkebirliler Grubu olarak yıllardır tribünlerde; iç saha-deplasman, gündüz-gece, yağmur-kar demeden takımımızı desteklemekteyiz.  Kulübümüz ile olan tüm irtibatımızı, yine kulüp tarafından atanan resmi taraftar temsilcimiz Kaya Yamak vasıtasıyla sürdürmekteyiz. Bu sene grubumuza biletler, diğer tüm taraftar gruplarına olduğu gibi Başkan yardımcımız Sn. Ertuğrul Doğan tarafından alınmıştır. Bu vesile ile Sn. Doğan’a bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Vakfıkebirliler olarak takımımıza desteği daha yoğun ve güçlü olarak sürdürebilmek için son 3-4 yıldır Araklı ilçemizden 25 kişilik bir grupla birlikte tribünlerdeyiz. Bize tahsis edilen biletlerden bu arkadaşlarımıza da vermekteyiz.  Galatasaray maçında bizim de bulunduğumuz tribünden (ki birçok taraftar grubu aynı tribünü paylaşmaktadır) sahaya atlayan kişinin bileti bizim tarafımızdan tanımlanmamıştır. Öğrendiğimize göre sahaya atlayan taraftar, babasına ait pasolig ile parasını ödeyerek maça girdiğini, ifade etmiştir. 

Ne Vakfıkebirlilerin ne de Araklı grubunun bu olay ile bir ilgisi yoktur. Bu arada bilet tanımladığımız tüm arkadaşlarımızın listesini de emniyet güçlerimiz ile paylaştığımızı da ifade edeyim. 

Bu olayları hiç tasvip etmediğimizi, bu tip olaylara karışan insanları kınadığımızı tekrar belirtiriz. 
Biz takımımızın iyi gün kötü gün, iyi oyun kötü oyun demeden sonuna kadar yanındayız. Dün olduğu gibi, yarında yanında olacağız.
Bizim sevdamız kişilere değil armaya."