Bu konjonktürde Süper Lig'de sadece bazı oyuncular, ligimizin Avrupa'nın büyük liglerine göre düşük marka değerine rağmen kişisel ve takım performansları ve kariyer gelişimleri itibariyle büyük çıkışlar yaşayabildi. Bu isimlerin başında Fenerbahçe'nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi (Değeri 8 milyon €'dan 12 milyon €'ya yükseldi), Trabzonspor'un Norveçli golcüsü Alexander Sörloth (Değeri 6 milyon €'dan 10 milyon €'ya çıktı) ve Başakşehir'in milli yıldızı İrfan Can Kahveci (Değeri 6 milyon €'dan 9 milyon €’ 'a ulaştı) geliyor.

Trabzonspor'un gençleri takımı sırtlıyor

Trabzonspor kulübü maddi sıkıntıdan dolayı gözlerini hem altyapıya hemde genç oyunculara çevirdi. Ve bordo-mavililer bu taktik ile başarılı oldu. Geçen sezon iyi bir futbol ile sezon sonunda dördüncü oldular. Bu sezon yine güzel futbol ile üçüncü sırada bulunuyorlar. Avrupa Ligi'nde başarılı olunamadığı için şu an odak noktası Süper Lig. Trabzonspor'un birçok oyuncusunun değeri yükselirken, göze çarpan en önemli çıkışı Sörloth ve Uğurcan Çakır kaydettiler. Genç milli eldiven Uğurcan Çakır bu sezon gelişimine devam ediyor ve genç yaşıyla ligin en iyi kalecileri arasında yer alıyor. Alexander Sörloth ise ligin en golcü santrforu olmayı başardı. Norveçli golcü, bitiriciliği, hızı ve top hakimiyetiyle beraber önemli bir oyuncu. Göze batan bir diğer genç ise sezonun ilk yarısında yeteneklerini sergilemeye başlayan Yusuf Sarı. Sezon başında Trabzonspor'un en önemli transferi olan Sturridge'in piyasa değeri, sakatlık süreçleri ve yaş kombinasyonu nedeniyle hafif düştü. Toplamda Trabzonspor’un kadro değeri 70 milyon €'dan yaklaşık 78 milyon €'ya yükseldi ve böylece Galatasaray ve Fenerbahçe’den sonra Süper Ligin en değerli üçüncü takımı oldu.

Abdulkadir Ömür zirvede

Piyasa değer sıralamanın zirvesinde ise önemli düşüşler yaşandı. Galatasaray'ın kiralık orta saha üçlüsü Jean Michael Seri, Steven Nzonzi ve Mario Lemina'nın kariyerindeki genel düşüşü Türkiye'de de devam ediyor. Sportif anlamda farklı sebeplerden ötürü beklentileri karşılayamayan bu yıldız isimler, daha önce sahip oldukları yüksek değerler nedeniyle, ciddi değer kaybı yaşadılar. Değer kaybeden bir başka isim Trabzonspor'lu Abdülkadir Ömür oldu. Uzun süreli sakatlık süreci itibariyle az da olsa değer kaybeden genç yıldız, buna rağmen ligin en değerli oyuncusu kalmayı başardı.

Editör: TE Bilişim