Fatih Altaylı'nın Trabzonspor'un efsanesi Cemil Usta için söylediği sözler nedeniyle açıklama yapan AK Parti Trabzon Milltvekili Av. Salih Cora, Cemil Usta'nın kirlenmiş Türk futbolunun en temiz hatıralarından biri olduğunu belirtti ve açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2019-2020 futbol sezonuna “Cemil Usta Sezonu” ismini vermesinin ardından Sn. Fatih Altaylı’nın dün akşam Habertürk Televizyonu’ndaki yorumlarını üzülerek takip ettim.

A Milli Takımımızın eski oyuncularından, Trabzonspor'un efsane kaptanı, beyefendi ve alçakgönüllü kişiliğiyle herkesin sevgi ve saygısını kazanan efsanemiz Cemil Usta hakkındaki “Kaburgacı Cemil Usta” yakıştırması hem Trabzonsporluları hem de futbolseverleri derinden yaralamıştır.

“Ben Trabzonspor Kaptanıyım para için başka takımın kaptanının arkasından sahaya çıkmam" diyerek transfer tekliflerini reddeden ve futbol aşkını armasına feda,ani ve hüzünlü ölümü ile hayata veda eden, camiada da hoş bir seda bırakarak aramızdan ayrılan Cemil Usta kirlenmiş Türk futbolunun en temiz hatıralarından birisidir. Türkiye Futbol Federasyonu’na da böyle bir vefa yakışırdı.

Ayrıca Sn. Altaylı’nın Trabzonspor’un borç yapılandırması yapılan ilk kulüp olmasını “Kayırılıyor” şeklinde yorumlamasını da kınıyorum. Yapılandırma sadece Trabzonspor’a değil bütün kulüpleri kapsamaktadır. Bugüne kadar Türk futbolunda kimlerin kayırıldığını açık yüreklilikle söyleyemeyenlerin Trabzonspor’a çamur atmaya çalışması en basit tabiri ile kolaycılıktır, hedef şaşırtmaktır. Sn. Altaylı’yı Trabzonspor camiasından özür dilemeye davet ediyorum.

Saygılarımla…

Editör: TE Bilişim