Trabzonspor için sezonun en önemli karşılaşmalarından biriydi Sivasspor müsabakası, en yakın rakibini şampiyonluk yolunda ekarte etmesi için mutlak galip gelmesi gerekiyordu nitekim karşılaşmaya istekli ve arzulu başladı bordo mavililer, karşılaşmanın daha henüz başında son haftaların formda ismi Sörloth' un golüyle öne geçti Trabzonspor. Maçtan önce ısınma hareketleri yaparken adalesinde ağrı olan Hosseini'nin yerine oynayan Da Costa yerini hiç yadırgamadı, sanki bir yıldır aynı takımda oynuyormuş gibi uyum sağladı. Nwakaeme'nin bir pozisyonda sakatlık geçirmesi Abdulkadir Parmak ile değişikliğe neden oldu. Orta alanda oyunu elinde tutan Trabzonspor hucümda etkili olduğu pozisyonlarda birinde  Shörlotun akıllıca ceza sahası içine sert vuruşunu Caner engellemek isterken kendi kalesine attı. İlk yarı hem oyun hemde skor olarak Trabzonspor üstünlüğüyle sonuçlandı. 

Skorun vermiş olduğu rahatlıktan olacak ki ikinci yarı biraz daha topu çeviren oyunu değilde skoru tutmak isteyen bir Trabzonspor vardı sahada. Abdulkadir Parmak çok top kaptırdı. Sivasspor'un golünde kaptırılan top gole neden oldu. Son yarım saatte takımda oyundan düşen oyuncular oldu, Sivasspor son 15 dakikada çok etkili geldi. Sosa takımın en çok top kapan ve en kritik yerlerde müdahala eden oyuncusuydu. Ndiaye en verimli oyununu oynadı, Uğurcan'a ilk yarı çok iş düşmedi ikinci yarı kritik kurtarışlar yaparak kalede güven verdi. Sörloth için ne yazsam az kalır, attı attırdı, koştu koşturdu, takımın en etkili silahı.

Hafta içinde oynanan kupa maçlarından dolayı iki takımda biraz yorgundu ve karşılaşma esnasında iki takımda da hesapta olmayan mecburi oyun değişikliğine rağmen seyir zevki yüksek bir maç oldu. 

Trabzonspor bu karşılaşmayı kazanarak şampiyonluk yolunda ciddi bir adım attı, hemen havaya girip konsantrasyon bozmaya da gerek yok daha çok maç var, şimdi Trabzonspor un yapması gereken sadece kazanmak, diğer rakiplerin kazandığı yada kaybettiğiyle ilgilenmeyecek, önüne ve işine bakacak zaten bir maçın da eksik o da avantaj.. O zaman haydi şimdi kenetlenme zamanı...