Trabzon ile sürekli yarış halinde olan ancak 'Karadeniz' denilince akla Trabzon'un gelmesini bir türlü hazmedemeyen Samsunlular bu kez de 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Haydar Şahinoğlu'nun icraatlarına takmış durumda. Tıp Fakültesi'nde anfilerin ismini 'Bodo ile Mavi' olarak değiştiren parmaklıkları Bordo-Mavi renklerine boyayan Şahinoğlu'na, Samsun'da büyük tepki var.

Samsun'da bir çok üst düzey görevlere Trabzonluların da gelmesine içerleyen Samsunlular bu durumu sürekli tepkileriyle de dile getirsede Trabzonspor'un renkleri olan Bordo-Maviye olan düşmanlığı da böylelikle bir kez daha depreşti.

Hatırlanacağı üzere, Trabzonspor taraftarlarının 'Bize her yer Trabzon' sloganına karşı 'Burası her yer değil, Şehri Samsun' diye karşı bir slogan üretme ihtiyacı hisseden Samsunluların son hedefinde böylelikle Trabzonlu olan Dekan Prof. Dr. A. Haydar Şahinoğlu oldu.

BÖLGESEL MİLLİYETÇİLİĞE ALET EDİLEMEZ
Son olarak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ait olan amfilere bordo ve mavi isimlerinin verilmesine tepki gösteren KADEF Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz, "Samsunumuzun gurur ve medarı iftharı olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi bölgesel milliyetçiliğe alet edilemez. Amfilerin isim ve renkleri biran önce kırmızı beyaz olarak değiştirilmeli. Aksi takdirde OMÜ'ye yürümekten çekinmeyiz" dedi

KENDİ TAKIMLARINI EMPOZE ETME
"Samsun'da yaşayan herkes, Samsunsporlu olacak" diye bir iddialarının olmadığını da belirten Op. Dr. Yılmaz Karagöz, "Samsun'da ikamet eden birisinin istediği takımı tutmasından doğal bir şey yoktur saygı duyarız. İster memleketinin takımını, isterse üç büyükler dediğimiz İstanbul takımlarını tutabilir. Ancak bu takımlardan biri Samsun'a geldiğinde karşı tribüne geçip yaşadığı şehre küfür edercesine tezahürat yapmasını tasvip etmiyoruz. Aynı şekilde yaşadığı şehre kendi takımlarını empoze etmeye çalışmalarını da tasvip etmiyoruz. Şehrin birlik ve beraberliğini bozacak sinir uçlarına dokunmanın kimseye faydası yoktur. Biz Samsunumuzu seviyoruz, ülkemizi ve milletimizi seviyoruz. Biz herkese aynı nazarla bakıyoruz. Ancak kendi evimizde misafir olmak da istemiyoruz" dedi.

TRABZONLU DEKANDAN BORDO-MAVİ AÇIKLAMASI
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, amfilerin renklerinin turuncu, bordo, yeşil ve mavi olduğunu, 100 metre aralığındaki birisi bordo, diğeri mavi olan iki ayrı amfinin fotoğrafının yan yana getirilip sosyal medyada yayımlandığını belirterek, “Ortada hiçbir şekilde kasıt yok. Hak edilmeyen çok sayıda tepkiler aldık” dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ait olan 4 amfiye, geçen yıl yapılan tadilatın ardından turuncu, bordo, yeşil ve mavi isimleri verildi. Bordo ile mavi isimli olan 2 amfinin yazısı yan yana getirilerek sosyal medyada paylaşıldı. Samsunspor taraftarları konuya tepki gösterdi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Samsunspor taraftarlarının tepkisi üzerine konuyla ilgili açıklama yaptı. Dekan Şahinoğlu açıklamasında, “OMÜ Kütüphanesi’nin arka tarafında 4 tane amfimiz var. Bu bina yapıldığından beri kullanılan 150'şer kişilik amfileri geçen sene yeniledik. Yenileme sürecini fakülte sekreterimiz Mehmet Özçelik takip etti. Amfilerin oturma yerlerinin 4 ayrı renk olmasına karar verildi. Fakülte sekreterimiz firmalarla konuştu. 4 tane renk beğenmişler. Bunlar; bordo, turuncu, yeşil ve mavi olarak belirlendi. Amfiler onarıldı ve öğrencilerin hizmetine geçen sene açıldı” dedi.

Eski Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya’nın 100 metre aralığı olan birisi bordo, diğeri mavi olan iki ayrı amfinin fotoğrafını çekip, yan yana getirip sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yayınladığını ileri süren Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, “Tabii bunları gören taraftarlar ayaklandı. Sonuç itibariyle bizleri üzdü. Ortada hiçbir şekilde kasıt yok. Hak edilmeyen çok sayıda tepkiler aldık. Bizim öğretim üyemizden kaynaklanan bir şeydir. Bundan dolayı Samsunspor camiasından onun adına özür diledim. Ben hem Samsunsporlu hem de Trabzonsporluyum. Toplumun huzurunda yara aldık. Tabi varsa bunun hukuksal dayanağı sonuçlarına da katlanır” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim